Úgy tűnik, hogy tovább folytatódik a közösségi oldalak szabályozása az Egyesült Államokban.

Egyre érdekesebb helyzetbe kerülnek a közösségi oldalak világszerte. Egy amerikai képviselő például nemrég olyan törvényjavaslattal állt elő, mely megtiltaná a közösségi oldalak használatát 18 év alatti fiataloknak. Jared Patterson ezzel szeretné védeni a texasi kiskorúakat a közösségi oldalak káros hatásaitól.

Így az olyan oldalak, mint a Facebook, a TikTok vagy a Youtube, nem lenne szabadon használható 18 éven aluliak számára Texasban.

Ha a törvényjavaslatot elfogadják, a 18 év alatti texasiak nem nem regisztrálhatnának közösségi média fiókot, az oldalnak pedig kötelező lenne ellenőrizni az életkort. A 18 éven felülieknek jogosítvánnyal kéne igazolniuk magukat, arról viszont nem szól a javaslat, hogy mi van akkor, ha valakinek nincs jogsija.

„A közösségi média olyan mint régen a cigaretta. Régen úgy gondolták, hogy teljesen biztonságos és nem volt szabályozva. A kiskorúak számára a közösségi média azonban az önkárosítás, az öngyilkosság és a mentális egészségügyi problémák növekedéséhez vezetett” – mondta Patterson. „A texasi törvényhozásnak cselekednie kell a gyermekek védelme érdekében, mert eddig a közösségi médiaplatformok ezt nem tették meg” – tette hozzá.

Patterson szerint a szülők létrehozhatnának fiókot a kiskorúaknak, de teljes felügyeleti joguk lenne. A közösségi médiavállalatok is felelősek lennének a fiókok eltávolításáért a szülő kérésére. Kifejtette, hogy az öngyilkosságok aránya 2008-ig csökkent az Egyesült Államokban, de a közösségi média növekedésével a kiskorúak körében folyamatosan nőtt.

Jelenleg a Facebook, a TikTok, a Twitter és az Instagram megköveteli, hogy a felhasználók legalább 13 évesnél idősebbek legyenek, mielőtt fiókot hoznának létre, de ezt gyakran nem lehet ellenőrizni.

Ezt láttad már?

Ez még a Jackass-től is durva: döglött póni és kokain miatt perlik Johnny Knoxville-t

 

×