Majd két hétig teljesen ingyen, egyetlen forint elköltése nélkül játszhatsz az eddigi legtöbb pénzből készülő játékkal, a Star Citizennel.


Bódi Dániel

2024.05.08. – Ha ingyen GTA VI-ban reménykedtél, akkor egyrészt hihetetlenül naiv vagy, másrészt pedig azért sem hivatkozhatunk a világ legdrágább készülő játékaként a Rockstar Games következő szuperprodukciójára, mert egyáltalán nem tudni, pontosan mennyi pénzébe kerül a Take Two-nak (valószínűleg nagyon, nagyon sokba).

A Cloud Imperium Games már 14. éve alakuló-formálódó sci-fijéről, a Star Citizenről viszont biztosan tudjuk, hogy több mint 668 millió dollárnyi jórészt rajongói pénzt emésztett fel, és bár már 10 éve meg kellett volna jelennie, jelenleg még a kanyar előtti kanyart megelőző egyenesben sem igazán látni. Pedig az elmúlt évtizedben mindent is megígértek, elkészültek egy amúgy kifejezetten ígéretesnek tűnő – majd valamikor a jövőben licencelhető játékmotorral, elkezdték készíteni a Star Citizen egyjátékos kampányát, aminek szintén sok-sok évvel ezelőtt kellett volna megjelennie, valamint előálltak egy hihetetlenül drága kiadással is – a további költségeket fedezendő.

Persze a vállalkozó szellemű játékosok bármikor tehetnek egy próbát a nagyjából évek óta alfa állapotban leledző játékkal, amennyiben kifizetik az 57 dolláros ~ 20.500 forintos beugrót. Az persze kérdéses, hogy egy erősen félkész játék megér-e ennyit, ha viszont úgy érzed, hogy nem igazán, akkor az Invictus Launch Week 2024 esemény Free Fly Eventje lehet, hogy pont neked szól.

Ezen az eseményen egy csomó újabb űrhajót lehet majd próbakörre vinni, pont, ahogyan a Star Citizent magát: május 17-től egészen május 29-ig mindenkit tárt karokkal várnak az űr mélyébe. Az időszak alatt senkinek sem kell fizetnie a Star Citizenért, csupán regisztrálni kell a Robert Space Industries, azaz a játék hivatalos oldalán egy profilt (ha esetleg még nincs), majd letölteni a launchert. Az újoncok még egy ingyenes hajót is kapnak.

A próbaidő alatt pedig el lehet dönteni, hogy jelenlegi formájában nekünk való-e a Star Citizen, vagy akár csak turistáskodhatunk is egy kört a világ jelenlegi legtöbb (közösségi) pénzből készülő videojátékában. Legalábbis, ha van hozzá elég jó PC-nk, amit az RSI ezen oldalán ellenőrizhetsz le még mielőtt bármit is letöltenél.

Ezt is olvasd el:

A Sony 7 legnagyobb bűne, amit valaha elkövetett a PlayStationnel

×