Akkora a felháborodás a PC gamerek körében a PSN igény miatt, hogy a Sony kihátrál – ilyen feltételekkel több mint 100 ország játékosairól mondtak volna le.

Gábor János

2024.05.06. – Ahogy mi is megírtuk, óriási balhé alakult ki a Sony terve miatt, mely szerint a továbbiakban a Helldivers 2 PC játékosainak is szüksége lenne PlayStation Network fiókra ahhoz, hogy játszani tudjanak. Ez sokakat kiborított, már csak azért is, mert a világon több mint 100 olyan ország létezik, ahol egyáltalán nem érhető el a PSN. Ez azt eredményezte volna, hogy PC játékosok tömegeit egyszerűen elvágták volna a Helldivers 2 élménytől.

A felhasználók reakcióit követően (több mint 210 ezer negatív értékelés robbant rá a Steam oldalra, így a bejelentés óta a nagyon pozitív értékelésű játék átfordult „többnyire negatívba”) a Sony Interactive Entertainment bejelentette, hogy a Helldivers 2 PC-s verziója többé nem követeli meg a PlayStation Network-fiókhoz való kapcsolódást – az új és jelenlegi játékosoktól sem.

„Meghallottuk a visszajelzéseiteket a Helldivers 2 account-frissítésével kapcsolatban. A május 6-i frissítés, ami az új játékosok számára Steam és PlayStation Network fiókok összekapcsolását követelte volna meg (ugyanez történt volna a jelenlegi játékosokkal, május 30-tól kezdődően), nem fog életbe lépni” – osztották meg a PlayStation hivatalos X-fiókjának tweetjében. „Még mindig tanuljuk, mi a legjobb a PC-játékosok számára – a visszajelzéseitek felbecsülhetetlen értékűek voltak. Még egyszer köszönjük, hogy továbbra is támogatjátok a Helldivers 2-t! Folyamatosan tájékoztatunk titeket a jövőbeli tervekről.”

Nem véletlen a Sony visszakozása. A Valve náluk is hamarabb ismert fel, hogy a userek elkötelezettségének fenntartása érdekében muszáj hátrébb lépni eggyel: több száz órás gamereknek is visszatérítést adott a Helldivers 2-re, holott erre a Steamen általában csak kevesebb, mint két órányi játék után szoktak lehetőséget biztosítani – emlékeztet a VGChartz.

Ezt is olvasd el:

Erős hónap: 8 májusban megjelenő videojáték, amit nem hagyhatsz ki

×