Közel negyedórás játékmenet bemutatóban csodálhatjuk meg a fantasztikusan kinéző The Elder Scrolls IV: Oblivion rajongói rameke-jét.


Bódi Dániel

2024.05.05. – Idestova már 12 éve, hogy elindult a The Elder Scrolls IV: Oblivion rajongói remake-jének, a Skyblivion fejlesztése, amihez az évek múlásával egyre többen csatlakoztak be. A koncepció, hogy a Bethesda egyik legjobbjának tartott szerepjátékát egy másik legendás alkotásuk, a Skyrim (módosított) kezelőfelületével és látványvilágával modernizálják meglehetősen ígéretes vállalás, és úgy tűnik, hogy hamarosan révbe is érhet.

Legalábbis 2023 januárjában még az volt a terv, hogy 2025-ben, azaz 13 évnyi munka után kiadhatják a Skybliviont, aminek fejlesztésébe a csapat időközönként igen mély betekintést enged. Így tettek a napokban is, amikor prezentálták a világ előtt a régi-új Cyrodiilt, ami nem kevés újdonságot is tartogat.

Egyrészt az RPG-klasszikus mára kissé elavultnak ható mechanikáit és menürendszerét is átdolgozták, ahogyan a helyszíneket sem csak 1:1 átemelték, hanem az eredetinél jelentősen változatosabbá tették – remek példa erre a dungeonok, melyeket egytől egyig teljesen egyedivé varázsoltak. Másrészt a bejárható vidéket is élőbbé tették, az erdőségeket a gazdag flóra és fauna, a városokat pedig a lakóik teszik valószerűbbé. Sőt, még egy teljesen új várost is készítettek, amit az 5. fejlesztői naplóban alaposan be is mutatnak.

Mint oly sok minden mást is! De nem csak ezért érdemes megnézni az alábbi 14 perces bemutatót, hanem mert nagyon nagy valószínűséggel más sokáig nem fogja enyhíteni a The Elder Scrolls-éhségünket. A Bethesda valószínűleg még sok-sok évig fogja kalapálni a TES VI-ot – lévén éppen csak kiadták a Starfieldet, így a fejlesztőnek állt rajongók munkáin túl maximum az Obsidian készítette Awoweddel múlathatjuk addig az időt, ha fantasy RPG-re vágyunk. Ezen a ponton pedig már csak azt remélhetjük, hogy a Skyblivion jövőre valóban elkészül – és valamilyen úton-módon bekerül ez a hetekben kiadott ingyenes rajongói kiegészítő is.

Ezt is olvasd el:

Tudtad, hogy a Fallout-játékok tele vannak világsztárokkal?

×