Meglehetősen hatalmas kiegészítő tartalmat kapott az idén 18. éves The Elder Scrolls IV: Oblivion, méghozzá teljesen ingyen.


Bódi Dániel

2024.04.16. – Körülbelül 180 órát kell rászámolnia annak az elvetemült játékosnak, aki minden egyes titkát fel szeretné fedezni az idestova 18 évvel ezelőtt megjelent, és sokak szerint máig a legjobb The Elder Scrolls-játék, az Oblivion világának, ami alatt legalább 18-szor lehetne végignézni a komplett Gyűrűk Ura-trilógiát. Nem kevés idő ez, de kétségtelenül megéri, a közel két évtized alatt pedig egészen biztosan akadtak szép számmal, akik beletettek ennyi játékórát a Bethesda műremekébe.

Most pedig még tovább dagaszthatjuk az Oblivionba ölt óráink számát, egy, az átlagosnál nagyobb rajongó és egyben fejlesztőpalánta ugyanis 2 év megfeszített munkájával elkészített egy masszívabb kiegészítőnek is nevezhető modot, ami tovább szövi a Cyrodiil-i kalandot. Pontosabban Cyrodiil alá vezeti a bátor felfedezőt: a Journey to the Centre of Nirn ugyanis egy olyan földalatti utazásra hív, amit Verne Gyula Utazás a Föld középpontja felé című regénye ihletett.

A játékos Tamriel saját Lidenbrock professzorát alakítja, aki elindul a mélységbe, ahol 80 (ez is egy utalás egy másik Verne-szerzeményre) teljesen új, eddig sosem látott helyszín várja a felfedezést, amihez szintén új, ahhoz illő aláfestő muzsikát szereztek. Ez az utazás azonban merőben más, mint amilyenekkel az Oblivionban egyébként találkozhatunk: különféle feladványokat kell megoldanunk, amikhez a környezetben és mindenféle elszórt naplóbejegyzésből találhatunk nyomokat. Célba csak akkor érhetünk, ha megleljük Ayleid föld mélyére temetett és rég elfeledett városát.

A DLC modot pedig mindenki teljesen ingyen letöltheti, akinek megvan az alapjáték és annak Shivering Isles kiegészítője – ezt mind tartalmazza a Steamen is megvásárolható GOTY kiadás. A telepítéshez a NexusMods oldalán adnak segítséget, nem atomfizika, szóval valószínűleg mindenkinek gond nélkül sikerülni fog. Ezen a ponton pedig én már csak jó szórakozást kívánhatok, szóval:

Jó szórakozást!

Ezt is olvasd el:

7 kegyetlen sz@r videojáték, amit legendásan jó stúdiók követtek el

×