A PlayStation 5 legújabb frissítése nagyon hasznos funkciót hoz be, ami különösen hasznos lesz azoknak, akik szeretnek másokkal játszani.

2024.05.02. – Nagyon szeretjük a PlayStation frissítéseket, főleg akkor, ha valóban hasznos funkció érkezik. Most elvileg egy olyat kapunk, ami leginkább azoknak lesz hasznos, akik szeretnek másokkal együtt játszani, mondjuk még akkor is, ha azok nem a haverok, hanem random emberek. Megértjük, hogy van olyan, hogy valaki nem talál társat a játékhoz, de ez a PS5 funkció talán segít majd ebben, vagy legalábbis megkönnyíti azt. A Sony bejelentette, hogy a PlayStation 5 következő frissítése egy új multiplayer funkciót vezet be annak érdekében, hogy segítse a közös online játékokat.

App és link

Bár a PlayStation 5 számos kiemelkedő single player játékkal büszkélkedhet, sok multiplayer játék is elérhető a konzolon. Sőt, több olyan funkció is van, ami már most támogatja a multit, ilyen például az PlayStation App. Ha ez még nincs rajta a telefonodon, akkor valóban érdemes pótolni. Ezzel ugyanis bárhol és bármikor böngészheted a játékokat a Store-ban, elolvashatsz híreket a legújabb megjelenésekről, sőt üzeneteket is küldhetsz más játékosoknak. Nos, ebbe az applikációba is érkezik az említett könnyítő funkció, aminek segítségével linkeket hozhatunk létre. Oké, de minek?!

A PS5 konzolon vagy a PlayStation Appban mostantól kreálható egy megosztható link, amit aztán elküldhetünk, ahová csak akarunk. Amikor ezt a linket valaki megnyitja, azzal csatlakozni tud a küldő multiplayer játékához, csapatához. Még akkor is, ha az illető nem szerepel a barátok listáján. A link, ami tehát gyakorlatilag játékra invitál, és azonnal bedob az adott játék adott meccsébe, csapatába, stb., más platformokon is megosztható, mint a Messenger, Discord stb. Szóval nem kell többé barátnak lenni, külön felmenni, meghívni stb. Csak küldesz egy linket egy csoportba, hogy „gyertek játszani”, és aki kattint, már ott is van. Jó, mi?

A játékba hívás sosem nagyon egyszerű lesz, ráadásul akár konkrét közösségekbe, csoportokba is be tudod dobni a linket. Szóval ha nem akarsz mindig randomokkal játszani, akkor nagyon nagy segítséget kapsz!

 

Hogyan?

  • A PS5 játékosok bármilyen oldalon megoszthatják a multiplayer session meghívóját. így bárki könnyen csatlakozhat a játékba, anélkül, hogy barátoknak kéne lenni a PSN-en.
  • A link PS Appban vagy a PS5 konzolon is létrehozható
  • A link lehet URL vagy beolvasható QR-kód is

A Sony a Baldur’s Gate 3-at mutatta be példaként. A PS-en vagy az Appban létrehozzuk a linket URL vagy QR-kód formájában, majd megosztjuk. A Discordon ráadásul a linkeket egy egyedi widgetként fogjuk látni, ami valós időben mutatja, hogy hogy áll a dolog, lehet-e még csatlakozni, aktív-e a link birtokosa, stb. Egyszerűen zseniális.

Egy másik, a következő hónapokban bevezetésre kerülő funkció az lesz, hogy majd a PSN profilhoz is lehet megosztólinket készíteni, így nem kell egymást keresgélni név alapján. Nagyon király lesz!

Ezt láttad már?

Szex, istenvér, óriásrobotok – Erős májusi film és sorozatfelhozatal a Netflixen

×