Gőzerővel épül-szépül a Fallout Miami, ami korábban még sosem látott helyekre invitálja a Vault-szökevényeket.


Bódi Dániel

2024.04.29. – A sorozat hatására számszerűsíthető tömeg vetette rá magát a Fallout-játékokra – néhányan az eredeti Interplay címeket, a legtöbben az újhullámos Bethesda fejlesztéseket pörgetik, melyek egyenként is több tucat játékórán át mesélik el a saját világvége történetüket. Sajnos azonban hiába a 9 remek játék, ha az összeset végigjátsszuk sem tartanak ki a Fallout-sorozat 2. évadának premierjéig, de legkevésbé a Fallout 5 debütálásáig.

Szerencsére viszont ott van nekünk a mindig lelkes modder közösség, ami szüntelen árasztja magából a jobbnál jobb modokat, melyekkel szinte teljesen új játékot varázsolhatunk valamennyi Falloutból. Néhány pedig nemcsak új, modernebb látványvilágot, átgondoltabb menürendszert és egyéb mechanikai-technikai kiegészítést ad hozzá, hanem teljesen új küldetéseket, karaktereket, dialógusokat, vagy akár vadiúj területeket is.

Valami hasonló a Fallout London és a Fallout Miami, melyek olyan szintű bővítményei lesznek a Fallout 4-nek, hogy rettentően degradáló volna szimpla modoknak nevezni őket. Sokkal inkább olyanok, mint egy nagyobbacska DLC, mint például a The Witcher 3: Blood and Wine, melyek teljesen új, korábban sosem látott helyekre repítik a játékosokat – esetükben nem is olyan nehéz kitalálni, hogy hová: Londonba és Miamiba.

Ezek a kiegészítések aztán sok-sok órára kitolják még a Fallout-függést, kár is, hogy a Fallout 4 next-gen frissítése miatt a roppant ígéretes londoni kiruccanás megjelenését bizonytalan időre elhalasztották. A már 6 éve készülő Miami viszont ezzel szemben fokozatba kapcsolt: korábban még egyemberes projektből mára egy közepes méretű csapatot foglalkoztató valódi fejlesztés lett, amihez most újabb kreatív, alkotói vénával megáldott, a Falloutot az utolsó építőeleméig ismerő profi és amatőr fejlesztőket keresnek, akikkel a fedélzeten végre valahára révbe érhet a „DLC”. Ehhez pedig egy (lentebb látható) hangulatos kis kedvcsinálót is mellékeltek, hátha valaki épp emiatt dönti el magában, hogy jelentkezik a csapatba.

Üröm az örömben, hogy a Fallout London még így is előbb fog megérkezni, mint a Miami. Cserébe mindkettő sosem látott helyekre visz bennünket, teljesen új karaktereket, mutánsokat, fő- és mellékküldetéseket ismerhetünk majd meg, melyekkel már egészen biztosan ki fogjuk bírni a játék hivatalos folytatásig és/vagy a sorozat következő évadáig.

 

Ezt is olvasd el:

Tudtad, hogy a Fallout-játékok tele vannak világsztárokkal?

 

×