A PC-s játékosok annyira rápörögtek a Fallout játékokra, hogy azt még az egyik legnagyobb modder oldal sem bírta szusszal.


Bódi Dániel

2024.04.21. – Az egy dolog, hogy nagyot megy az Amazon Fallout-sorozata, mivel meglepően kiválóra sikeredett. Az egy másik dolog, hogy ennek hatására rengetegen ugrottak fejest újra, vagy most először a alapul szolgáló játékok világába. Azon viszont legalább annyira elkerekedik a szemünk, mint a sorozat minőségén, hogy annyira népszerűek lettek hirtelen az amúgy többéves játékok, hogy azt még a NexusMods oldala sem bírta.

Kép: NexusMods

És nem csak a játékosok, hanem még a modderek is rendkívül aktívak: a Fallout 4 csak az elmúlt héten 314 új moddal gyarapodott, a legjobbnak is tartott New Vegas 139 új bővítményt kapott, de még a Fallout 3-hoz is készült 26. Csak az elmúlt egy hétben. A PC-s játékosok érdeklődésében semmi különös nincs: a Fallout 3 2008-ban, a New Vegas 2010-ben, a 4 pedig 2014-ben jelent meg, így sokan valószínűleg a telepítés után kapásból letöltenek még néhány modernizáló modot, melyek élvezhetőbbé varázsolják az egyébként önmagukban is elég szórakoztató posztapokaliptikus akció-RPG-ket.

Mivel ezeknek a modoknak a java része egyszerűen telepíthető, érdemes is szétnézni az all time népszerűek közt, hiszen egyikkel-másikkal egészen elképesztő dolgokat hozhatunk ki a Falloutokból. Ha viszont valamiért nem működne az oldal, vagy lassabb a kelleténél, akkor ne gyanakodjunk a szolgáltatóra, csak túlságosan sokan tuningolják a Fallout valamelyik részét.

Ezt is olvasd el:

Tudtad, hogy a Fallout-játékok tele vannak világsztárokkal?

×