Brutális rekordokat döntögetnek a Fallout franchise játékai – a legnagyobb nyertes a korábban elhanyagolt Fallout 76, ami új mérföldkövet ért el.

Gábor János

2024.04.24. – Méretes rekordokról adott hírt a Bethesda: az Amazon Prime remek videojáték-adaptációjának hatására újra felfutott az érdeklődés olyan címek iránt, mint a Fallout 76, a Fallout 3-4 és a New Vegas. Ezek összességében 5.000.000 játékost szippantottak fel egyetlen 24 óra alatt. Mind közül a legnagyobb nyertes az online multiplayer cím lett.

„Elképesztő látni az új Appalache kalandorok nagy beáramlását, és azt, hogy a fantasztikus közösségünk milyen jól fogadta őket!”

írta Jonathan Rush, a Bethesda Games Studios kreatív igazgatója a Fallout 76 kapcsán. „Ez egy nagyon izgalmas pillanat, és még sok-sok további fog következni!”

A sorozat futtatja fel újra a Fallout játékokat

A franchise számos játékában drámaian megnőtt az érdeklődés az Amazon sorozatának április 10-ei premierje óta. A kritikusok és a nézők egyaránt kedvezően fogadták: előbbiek a Rotten Tomatoes szerint 93, utóbbiak 88 százalékra értékelik. AZ is beszédes, hogy a szériát az első héten közel 2,5 milliárd percen át nézte a közönség, ami körülbelül 5,2 millió megtekintést jelent – osztotta meg a Luminate szórakoztatóipari adatszolgáltatóra hivatkozva a Variety. Nem is volt kérdés: az Amazon megerősítette, hogy jön a második évad.

A tévéműsor és a Fallout 76 közötti közvetlen összefüggés az, hogy a játékhoz PC-re és Xboxra hozzáférést kapnak a Prime-tagok. Ez, illetve a sorozat sikere miatt fokozódó érdeklődés vezethetett oda, hogy az online multiplayer soha nem látott saját rekordot döntve nemrég 1.000.000 gamert vonzott, egyetlen nap leforgása alatt.

Ismerkedj a játékokkal, ha te is felülnél erre a hullámra:

Darálod a sorozatot? Ezek a legjobb játékok Fallout-maraton mellé

×