Június elején leplezi le legújabb operációs rendszerét az Apple. Az elmúlt időszakban rengeteg iOS 18 újdonság kiszivároghatott.

2024.04.25. – Az Apple az elmúlt években kivétel nélkül nyáron rántotta le a leplet az éppen aktuális iOS frissítésről. Ennek a WWDC esemény ad otthont, mely alapvetően a fejlesztők életét könnyíti meg, ám a fő konferenciát élőben is közvetíti az Apple. Szerencsére mostanra már az esemény pontos időpontja sem ismeretlen, hiszen korábban bejelentette már a cég. A WWDC fő eseményére június 10-én kerül majd sor. Az iOS 18 első újdonságait ekkor ismerheti meg a nagyközönség, a végleges változat pedig valamikor 2024 szeptemberében debütálhat majd az iPhone 16 szériával együtt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne elképzelésünk arról, hogy mivel is készül az almás cég. A MacRumors csapata nemrégiben összegyűjtött 10 olyan iOS fejlesztést, melyre vagy a fájlok utalnak vagy megbízható szivárogtatók árultak el.

Apple iOS 18

Apple iOS 18

Ezt a 10 újítást hozhatja majd el az iOS 18

  1. Okosabb Siri: A pletykák alapján az Apple új, AI funkciókkal vértezi fel a Siri, Spotlight vagy épp Apple Music alkalmazásokat. Ezek nagyrészt az Apple saját modelljeire építenek majd, de a Google, az OpenAI és a Baidu segítségét is igénybe veheti a cég.
  2. Személyre szabhatóbb képernyő: Az Apple sokkal szabadabb kezet ad a Lock és Home képernyőn, immáron üres helyeket is kihagyhatnak a felhasználók.
  3. Üzenetküldés az Androidosokkal:  Az Apple korábban bejelentette, hogy az RCS üzenetek támogatása megérkezik az iPhone készülékekre, így gyorsabban, biztonságosabban beszélgethetnek egymással az Android és iOS felhasználók.
  4. Felújított számológép: Az iOS 18, iPadOS 18 és macOS 15 megújult számológép alkalmazást kap. Átalakított kezelőfelületre, új funkciókra és Notes integrációra érdemes készülni.
  5. Számolás a Notes appban:  A Notes app mostantól akár bonyolult matematikai műveleteket is képez kezelni és tárolni, még egyszerűbbé téve a jegyzetelést.
  6. Egyedi útvonalak az Apple Maps alkalmazásban: Az Apple mostantól lehetőséget ad arra, hogy a felhasználók egyedi útvonalakat tervezhessenek, oszthassanak meg a gyári Maps alkalmazásban.
  7. Safari AI asszisztens: Az AI nem csak a rendszerbe, de a gyári böngészőbe is beköltözhet. A Microsoft Edge vagy épp az Arc Search ezt már korábban meglépte.
  8. AirPods Pro, mint hallókészülék: Az Apple egy új módot engedélyez majd az Airpods Pro 1 és 2 fülhallgatóknál, a felhasználók gyakorlatilag hallókészülékként használhatják majd ezeket.
  9. Újgenerációs CarPlay: Az Apple a CarPlay felületet is átdolgozza, az első ilyen autók 2024-ben érkezhetnek, nagy eséllyel az iOS 18 megjelenése utáni hetekben.
  10. Freeform jelenetek: Az Apple továbbfejleszti a Freeform alkalmazást is. Külön jeleneket vihetnek fel a felhasználók, így megkönnyítve a navigációt.

Jelenleg tehát a fenti funkciókra érdemes készülni, ám a hivatalos bejelentésig pletyka szinten érdemes kezelni ezeket. Az elmúlt években azonban nem igazán hibáztak a szivárogtatók.

Ezt olvastad már?

Igazi sci-fi kell az új gagyik helyett? Ez a 10 legjobb a 2010-es évekből

 

×