Függetlenül a Fallout élőszereplős adaptációjának sikerétől, a Bethesda stúdiók közül is elkaszálhatott egyet a költekező Microsoft.

2024.04.25. – Jelenleg minden a Bethesda és a Fallout körül forog. Az Amazon új Prime Video sorozata, ami adaptálja a sikeres játékszériát, gyakorlatilag letarolta a világot, mind a rajongók, mind pedig a kritikusok imádják. Gyakorlatilag alig telt el pár nap az első évad élesítése után, az Amazon és a Bethesda máris bejelentette, hogy folytatják a közös munkát és biztosan kap az adaptáció egy második évadot is.

bethesda

A siker természetesen más területeken is meglátszik, érkeznek a speciális, limitált példányszámban nyomott használati tárgyak, na meg ott vannak a játékok, amik a sorozat sikere miatt úgy kelnek el éppen, mintha nem lenne holnap. A sokat kritizált Fallout 76 például egyetlen nap alatt 1 millió játékossal gyarapodott, ami félelmetes szám, pláne úgy, hogy sokak szerint az összes Fallout-cím közül az egyik leggyengébb. Itt mondjuk megjegyezném, hogy valószínűleg azok állítják ezt, akik a förtelmes minőségű 1.0-ás verzióval játszottak csak a megjelenéskor. Mára már sokat változott a játék és inkább egy online egyjátékos szerepjáték, némi multi lehetőséggel, mint egy tényleges Fallout MMO.

Senki sincs biztonságban

Elsöprő siker ide vagy oda, sajnos a videojáték ipart sújtó leépítések a pletykák szerint a Bethesdát sem kímélték. A Microsoft tulajdonában lévő fejlesztőcég több stúdióval is rendelkezik a világon, egy pletyka szerint viszont az egyik az év eleji leépítéshullám áldozata lehetett. Több közösségi média poszt is azt sugallja, hogy a 12 éve működő Bethesda France sajnos megszűnt. A francia stúdió közösség menedzsere, Scotty Cool például megerősítette, hogy 8 év után elhagyta a céget, de nagyon hálás azért, amit addig a közösséggel együtt elért.

 

Könnyen lehet, hogy csak most vált hivatalossá az, amit a dolgozók már egy ideje éreznek, így a világ felé is csak most kommunikálták mindezt. Ettől függetlenül ez egy nagyon szomorú folyamat, ami sajnos sok fejlesztőcéget érint mostanában. Maga a Bethesda France egy kicsi, 15 fős stúdió volt, ami inkább a lokalizációval és marketinggel foglalkozott, így végülis beleesett abba a kategóriába, amit a Microsoft feltehetően csak „járulékos veszteségnek” rótt fel a hatalmas akvizíciós hullám után.

Ezt olvastad már?

Győzött az Nvidia: soha nem volt még ilyen olcsó a legerősebb AMD VGA

×