Szinte minden napra jut egy hír a Counter-Strike 2 csalóival kapcsolatban. Úgy tűnik, hogy tényleg nem ismernek határokat.

2024.04.25. – A Counter-Strike 2 egyértelműen az egyik legrosszabb korszakában van, ha a közel 1 éves életciklust nézzük. Az első időszakban is rengeteg csaló lepte el a játékot, ám az elmúlt 1-2 hónap mindenen túltesz. A legrosszabb az egészben, hogy látszólag a Valve nem tesz semmit a VAC fejlesztése érdekében. Természetesen továbbra is vannak olyan pletykák, mely szerint egy mesterséges intelligenciát is bevető védelem készül a háttérben. A közösség szerint azonban már talán az is késő lenne, ha az elkövetkezendő hetekben élesedne ez.

Több szintjét is megkülönböztethetjük a csalásnak. A legenyhébb formája, amikor konkrét csalás nem történik, ám automatizált botok segítségével például elárasztják a DM szervereket a hackerek. A valós Counter-Strike játékosokat kirúgják, hogy a fiókok értékes XP-hez jussanak, gyakorlatilag befektetett munka nélkül. Aztán a klasszikus wallhack, aim és egyéb finomságokat bevető játékosokról sem szabad megfeledkezni. Az esetek nagy részében már nem is titkolják a cheaterek a program tényét, hiszen az Overwatch rendszer is kikerült a játékból, nincs ki ellenőrizze a demo fájlokat. Úgy tűnik azonban, hogy ismét szintet léptek a Counter-Strike 2 csalások.

Az AI már a Counter-Strike 2 chatjére is beköltözött

Az elmúlt időszakban többen is észrevették, hogy a Counter-Strike 2 csalók sok esetben ijesztően kifinomult válaszokat adnak egyes kérdésekre. Teszik mindezt úgy, hogy a program mindent elvégez helyettük, gyakorlatilag csak néhányszor kell lenyomni a W billentyűt. Az egyik felhasználónak azonban sikerült kiugrasztania a nyulat a bokorból. Beírta a chatre, hogy a „Hello World” parancsot szeretné kiíratni python nyelven. A Counter-Strike 2 csalásnak nem is kellett több, azonnal válaszolt egy helyes kódsorral a felhasználónak, mely bizonyította, hogy ChatGPT van a chatre kötve. Úgy tűnik, hogy már arra sem veszik a fáradságot a cheaterek, hogy reagáljanak a meccsen történt beírásokra. Az AI chat egyébként csalás nélkül is elérhető, ám nem javasolt a használata.

Ezt láttad már?

Igazi sci-fi kell az új gagyik helyett? Ez a 10 legjobb a 2010-es évekből

×