Több mint félórás játékmeneten mozog az év egyik legérdekesebb lovecrafti horrorjátéka, a Pneumata.


Bódi Dániel

2024.04.25. – Még a 2023-as Indie Horror Showcase során mutatkozott be a meglehetősen látványos, Unreal Engine 5-ben készülő lovecrafti túlélőhorror, a Pneumata, de közel fél évvel a leleplezése után, és a 2024 második felére kitűzött megjelenéséhez közeledve sem tudunk meg róla túlságosan sok mindent. Annak ellenére egyébként, hogy pár hónapja ki is lehetett próbálni a játék egy nagyon korai verziójának demóját, hogy a játékosok visszajelzései alapján a Deadbolt Interactive gárdája ott változtathasson, ahol tényleg kell.

Persze egy független fejlesztőtől nem várhatjuk el, amire sokszor még a nagyobb csapatok sem képesek, ugyanakkor a zombikkal, groteszk szörnyekkel, disznófejű pszichopatákkal rémisztgető horror elég ígéretes ahhoz, hogy felcsigázva várjuk az újabb infó- és játékmenet morzsákat. Szerencsénkre a megjelenésig nem maradtunk izgalmas gameplay nélkül, áldás érte a DSO-nak és az ENFANT TERRIBLE YouTube-csatornának: előbbi kiszúrta az utóbbi feltöltését, amiben 35 percen át pörög a horror.

A látott anyag alapján egyébként egyáltalán nem egy budget projekt képe sejlik fel: a látvány elsőrangú, és bár itt-ott kilóg még a lóláb, de kijelenthetjük, hogy egészen gyönyörű lesz. A játékmenet inkább a lassabb lovecrafti elemekre épül, amit jó néhány túlélős elemmel fűszereztek, tehát a nyomozás mellett gyűjtögetnünk és felfedeznünk kell, hogy jobb és hatékonyabb eszközökkel vehessük fel a Clover Hill Apartments falai között vadászó rettenetek ellen a harcot.

Pontos megjelenést sajnos még mindig nem ismerünk, de elméletileg még idén játszhatunk majd vele a konzolok közül kizárólag PS5-ön, valamint a Steamen keresztül PC-n.

Ha pedig rajongsz a lovecrafti horrorért, akkor erről a frissen bejelentett játékról se maradj le:

Bemutatkozott minden idők leglátványosabb lovecrafti horrorjátéka

 

×