A Tencent nagyon is komolyan gondolta, hogy fel akarja venni a versenyt a Pocket Pairrel. Az egyik Palworld-klón például már hamarosan meg is jelenhet.

2024.04.17. – Az év elején a média figyelmét határozottan a Palworld megjelenése kötötte le. A Pocket Pair Inc. fejlesztése eleinte egy zseniális viccnek tűnt, aztán kiderült, hogy a cég komolyan gondolja a játékot. Valószínűleg kevesen tudják, de a Pocket Pair felelt korábban többek között a Craftopiáért is, vagyis nem számítottak első bálozóknak a videojáték-iparban. Az a játék finoman szólva is döcögősen indult, végül a fejlesztők nem engedték el a kezét és addig-addig csinosítgatták, míg egy szerethető címmé nem vált. Alapmechanikákat tekintve nagyon hasonlított a Palworldre, csak abban nem voltak Pokémonokra hasonlító, gyűjthető lények. A Palworld viszont talán pont ezek miatt a lények miatt olyan sikeres.

palworld

A Csillagok Háborúja rajongóinál talán csak a videojáték-ipar kedveli jobban a klónokat. A Tencent például, ami Kína egyik legnagyobb technológiai vállalata, így a játékiparban is érdekelt, a pletykák szerint fel akarja venni a versenyt a Pocket Pair „aranygyermekével”. Jól jönne már valami átütő siker, ugyanis nem mondhatjuk, hogy jó időszakot él meg a cég. Nemrégiben bejelentették például, hogy egy két éve fejlesztett Nier mobiljátékot teljesen kukáztak, nem voltak elégedettek az eredménnyel. S míg a széria rajongói elsősorban egy mainline játékra vágytak, a semminél mégiscsak jobb lett volna egy mobilos cím.

A Tencent beindult

Visszatérve a Palworldre pedig, a Bloomberg pár hete arról számolt be, hogy mind a TiMi, mind pedig a Lightspeed egy-egy Palworld-klónon dolgozik jelenleg, s mindkettő projektet a Tencent pénzeli. Most viszont egy harmadik fejlesztőcég, a Tianjin Wumai Technology is felkerült a Tencent által támogatott, lehetséges Palworld-klónokat fejlesztő stúdiók listájára. Sőt, az ő esetükben már azt is tudni, hogy a projekt az Auroria nevet viseli, na meg hogy egy co-op sandbox élmény szeretne majd lenni. A Tencent CEO-ja, Takuro Mizube egy képes is megosztott a Tencent Palworld-klónjáról, természetesen nem éppen örömködő kontextusban.

 

A fenti posztba ágyazott képből jól látni, hogy ezúttal is kis lények lesznek majd a játékosok segítségére, akik dolgoznak majd, míg a felhasználók feltehetően barangolnak a világban, kertészkednek és harcolnak. Magának az iparnak egyébként nem biztos, hogy rosszat tesz a Tencent versengése, hiszen azzal, hogy több fronton is támadják a Pocket Pair bombasikerét, új álláslehetőségeket kínálnak fejlesztőknek. S mivel mostanában szinte csak leépítésekről hallani, ez egészen pozitív fejlemény. Arról pedig nem is beszélve, hogy mivel Kína egyik legnagyobb technológiai cégéről van szó, valószínűleg a büdzsé sem túl szűkös, így akár még ténylegesen sikerülhet egy Palworldre hasonlító, ámde sikeresebb játékot létrehozniuk.

A jelenlegi tervek szerint az Auroria akár már 2024 második negyedévében megjelenhet Steamen. Ha tényleg ez a terv, akkor viszont már nem kell sokat várni rá!

Ezt olvastad már?

Jó hír: A Rockstar változtatott, felgyorsulhat a GTA VI fejlesztése

×