A Rockstar reméli, hogy a csapat munkarendjének megváltoztatása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a GTA VI 2025-ben megjelenhessen.

2024.04.17. – Természetesen nagyon sok rajongó várja már, hogy a tavaly bejelentett GTA VI végre megjelenjen. A Rockstar legutóbb azt ígérte, hogy a világ legjobban várt játéka már 2025-ben a polcokra kerülhet, ám sok pletyka keringett arról, hogy a fejlesztés miatt a megjelenés is csúszhat, akár 2026-ra. A legfrissebb hírek szerint azonban a Rockstar abban bízik, hogy némi átalakítással a munkarendben sikerül elérni a kitűzött célt. Ennek érdekében a stúdió arra kérte a dolgozóit, hogy térjenek vissza a bejárós munkához a home office helyett,

ami a GTA VI fejlesztésének felgyorsulását eredményezheti.

Tényleg?

A stúdió a korábbi években minden egyes megjelenését heti 5 napos, bejárós munkával oldotta meg, ez a rendszer pedig olyan sikeres játékokhoz vezetett, mint a GTA 5 és a Red Dead Redemption 2. A 2020-as világjárvány után azonban a stúdió több más csapathoz hasonlóan áttért a hibrid fejlesztésre, vagyis otthonról is dolgozhatnak egyes fejlesztők. A járvány és a lezárások után ezt sok stúdió aztán megtartotta, bár nem mindenki ért egyet ezzel a megközelítéssel. A Bloomberg már februárban beszámolt arról, hogy április elején az Rockstar visszatér a bejárós munkához. Most a Twitteren azt írták: a fejlesztők valóban visszatérnek az irodába, heti 5 napra.

A hír szerint egyes alkalmazottak ennek persze nem örülnek, sokan elégedettek a jelenlegi rendszerrel. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy mindez azt eredményezheti, hogy a GTA VI fejlesztése felgyorsul, vagyis bent gyorsabban fognak haladni, mint korábban. Hogy ez mennyire befolyásolja a 2025-ös megjelenést, azt egyelőre nem lehet tudni, viszont egyértelmű, hogy a Take-Two és a Rockstar szeretné tartani magát ahhoz, amit megígért.

Már csak azért is, mert a kiadó nagyon nem érdekelt a késésben. A Take-Two már felvázolta a GTA VI megjelenésének ütemét, a pénzügyi előrejelzésekkel együtt. Miután a közelmúltban pletykák keringtek arról, hogy esetleg késni fog a játék, a kiadó részvényeinek árfolyama csökkenésnek indult. Szóval érthető, hogy a Rockstar miért hoz ilyen döntéseket.

Azt is fontos megjegyezni, hogy a megjelenés nem jelenti a Rockstar Games számára a fejlesztés végét, mivel a stúdió valószínűleg azonnal elkezdi a PC-s port és a GTA Online tartalmak fejlesztését. Ezért a bejárós munka talán nem is olyan szörnyű lépés. Csak reméljük, hogy a stúdió kiváló munkakörülményeket tud biztosítani a munkatársaknak, és mindenki hatékonyan fog dolgozni. Sőt, az is lehet, hogy a GTA VI-ot már a PlayStation 5 Prón futtathatjuk.

Ezt láttad már?

4 remek videojáték, amit már sehol sem tudsz megvenni | 2.

×