Az Ookla 5G-hálózat méréseiből kiderült, hogy Európában jelenleg nem az iPhone 15 család teljesít a legjobban. Sőt, van egy, ami jóval jobb eredményeket hozott!

2024.04.16. – Jócskán elhagytuk már a betárcsázós internet korszakát. Anno még úgy adtak el internetcsomagokat a szolgáltatók, hogy meg volt határozva a maximális adatmennyiség, amennyit le lehetett tölteni havonta. Később nagy sláger lett a korlátlan internet, ma meg már el se tudnánk képzelni, hogy valami így megkösse a kezünket. Olyannyira nem, hogy lassan már az is életszívonal visszaesést jelent, ha a mobilszolgáltatónk határoz meg felső adatkorlátot. Immáron már bármire képesek vagyunk az okostelefonjainkon, vannak, akik abszolút minden munkájukat ezeken a kütyükön végzik. E-mailek, hívások, SMS, Youtube, adatbázis kezelés, minden ami szem-szájnak ingere elérhető és elvégezhető a zsebünkben elférő eszközökön. S mivel így van, a mobilinternet-hálózat és annak stabilitása kiemelten fontos a hétköznapokban. A gyors és megbízható le-és feltöltés mindenki álma, ám sajnos még ott nem tartunk, hogy univerzálisan minden készülék jól teljesítsen ilyen téren.

A jelenleg elérhető legjobb mobilinternet-hálózat típus Európában az 5G. Ez kínálja papíron a legstabilabb és leggyorsabb le-és feltöltést, ám ez a sebesség bizony nem csak a szolgáltatóinktól függ. Kiemelten fontos az is, hogy milyen készülékkel próbálunk operálni a hálózaton. Azt hinné az ember, hogy a sokak által favorizált iPhone a legjobb ezen a téren, ám az Ookla friss kimutatása szerint Európában bizony van olyan okostelefon, ami jócskán elnáspángolja az Apple csúcstelefonját.

Nem az iPhone a leggyorsabb

iPhone Galaxy

Az Ookla (többnyire velük ellenőriztetjük az internetünk gyorsaságát a speedtest jóvoltából) megvizsgálta az Európában elérhető telefonmodellek 5G-s teljesítményét, s a tesztből kiderült, hogy az iPhone 15-ös széria csupán csak másodikként teljesít a kontinensen idén. Itt természetesen a teljes termékcsalád került górcső alá, szóval az iPhone 15, a Pro és a Pro Max eredményei is felkerültek a diagramra. Kiderült, hogy ugyan nagyon stabil teljesítményt hoz az iPhone 15 család, a Samsung Galaxy S24 család gyorsaságával nem tudja felvenni a versenyt. Mind Franciaországban, mind pedig Nagy-Britanniában jóval jobb a Galaxy S24-ek teljesítménye, egyedül Spanyolországban ingott meg annyira a teljesítményük, hogy a legrosszabb mért adatok az iPhone 15 család adatai alá tudtak csúszni. Ám ettől függetlenül még ott is jóval magasabb a plafon, mint az Apple termékei esetén.

Így tehát jól látszik, hogy ha a lehető legjobb internetezési környezetet akarja magának megteremteni az ember, okostelefonok terén most a Galaxy S24 család készülékei közül érdemes választani.

Ezt olvastad már?

Már tölthető a Resident Evil 4 Remake teljes MAGYAR szinkronja

×