Az Alan Wake első részének hatalmas rajongója több ezer digitális példányt vett az eredeti játékból, mielőtt megtudta, hogy egyik sem működik.

2024.04.16. – Az eredeti Alan Wake még 2010-ben jelent meg, egyediségének köszönhetően pedig az évek során kultikus Xbox 360 játékká vált. A hátborzongató történet, amiben az író Alan Wake-et saját írásai kísértik, amik a csendes-óceáni északnyugati Bright Falls városában kelnek életre, egyedi és komor hangulatával magával ragadta a rajongókat. 13 évvel később a Remedy Entertainment játékának rajongói végre megkapták a régóta várt folytatást, az Alan Wake 2 tavaly októberben jelent meg. A Baldur’s Gate 3 és a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom mellett a 2023-as év egyik legelismertebb játékává vált. A folytatás egyfajta Resident Evil-stílusú játékmenettel a túlélőhorrorra is nagyobb hangsúlyt fektetett, mint elődje, ami inkább akcióorientált, lövöldözős harcokban bővelkedett. Szóval megértjük a rajongókat, akik imádják a játékot, arra viszont nem számítottunk, hogy valaki ekkorát bukik rajtuk.

Egy Alan Wake rajongó 4000 digitális Xbox 360 kódot vett a 2010-es játékból, amik sajnos használhatatlanok.

Bukta

Egy elkötelezett Alan Wake rajongó annyira szereti a franchise-t, hogy több ezer példányt vásárolt a 2010-es eredeti játékból, amiket már nem is tud használni. A PCGamesN nemrég interjút készített a rajongóval, aki 240 dollárért, kb. 90 ezer forintért vett az eBay-en 4000 darab 2010-es Alan Wake promóciós kártyát, amik mindegyike egy-egy kódot tartalmazott a játék digitális változatához Xbox 360-ra. Miután kipróbált néhány kódot, Alisa csalódottan tapasztalta, hogy egyikkel sem lehet letölteni a játékot, így kidobott pénz volt az egész.

PCGameSN

A 4000 kód közül egyik sem használható

A Microsoft ügyfélszolgálatát megkérdezve megtudta, hogy a több mint 10 éves promóciós kártyákat, amiket Finnországból, a Remedy Entertainment hazájából küldtek neki, valószínűleg eleve nem aktiválták. Bár a vásárlás valóban bukó volt, abból a szempontból, hogy játékot nem lehet letölteni velük, így eladni sem tudja őket, a rajongó azt mondta: másra fogja használni őket. Szeretné otthona egyik falát a promóciós kártyákkal díszíteni.

Amíg Alisa kitalálja, mihez kezdjen a 4000 használhatatlan Xbox 360 kóddal, addig a Remedy Entertainment az Alan Wake 2 első DLC-jének, a Night Springsnek fejlesztésével van elfoglalva. Bár egyelőre még keveset tudni a DLC-ről, lehetséges, hogy a június 7-én megrendezésre kerülő Summer Game Festen többet is megtudhatunk.

Ezt láttad már?

4 remek videojáték, amit már sehol sem tudsz megvenni | 2.

×