Az eddigieknél sokkal jobban bekeményít a Youtube a reklámblokkolók ellen, hamarosan tényleg mindenki kénytelen lesz reklámokat nézni.

2024.04.16. – A Youtube még tavaly indított hadjáratot azon böngészős bővítmények ellen, amik lehetővé tették, hogy ingyenesen elkerüljük a reklámok lejátszását a videós platformon. Sokan kerültek abba a helyzetbe, hogy a Youtube addig nem engedte őket videókat nézni, amíg elő nem fizettek a Premium szolgáltatásra, amivel – bár pénzért -, de megszabadulhatunk a reklámoktól. Persze azóta is tart a közdelem a reklámblokkolók módszerei és a Youtube között, ám a Google most még jobban bekeményít.

A harmadik féltől származó alkalmazások használói sem nézhetnek majd videókat.

Mi lesz?

Nos, a PCFórum beszámolója szerint a harmadik féltől származó alkalmazások, amik saját hatáskörben, kvázi közvetlenül érték el, töltötték le és játszották le a YouTube videókat reklámok nélkül, hamarosan szintén használhatatlanok lesznek. Szóval elvileg tényleg vége a trükközésnek, reklámokat kap, aki nem fizet. Ha ez nem lenne elég, aki ilyen programokat próbál használni, gyakorlatilag eltiltást kap a videónézegetéstől, mindenféle zavart tapasztalva. Ilyen például a végtelenségig bufferelő képernyő.

„Az ilyen harmadik féltől származó alkalmazásokat használó nézők pufferelési problémákat tapasztalhatnak, vagy a „A következő tartalom nem érhető el hibaüzenetet láthatják, amikor megpróbálnak videót nézni. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy szabályzatunk nem teszi lehetővé a harmadik féltől származó alkalmazások számára a hirdetések kikapcsolását” – olvasható a bejelentésben.

Aki tehát a jövőben sem reklámokat nem akar nézni, sem pedig fizetni a Youtube Premiumért, az nagy bajban lehet, ha amúgy szereti nézni az oldalt. Vagy legalábbis erősen szűkülnek a lehetőségek. Úgy tűnik, hogy a legjobb módszer a reklámok ellen tényleg az, ha előfizetünk a Youtube Premiumra, ami Magyarországon 1790 forintba kerül havonta, diákoknak pedig 1090 forint.

Ezt láttad már?

Így néznének ki a kedvenc mesehőseid a valóságban – KÉPEK

×