Egy kreatív Fallout-rajongó elkészítette a sorozatban felbukkant „menedék térképet”. A Google Earth-ön belül pedig már meg is lehet ezt tekinteni.

2024.04.16. – Az egész világ Fallout-lázban ég és az az igazság, hogy joggal. A Prime Video sorozata meglepően jól adaptálta a videojátékok hangulatát, a világépítés és történetvezetés pedig szintén csillagos ötös lett. Még azoknak is megjött a kedvük a játékhoz, akik korábban egyetlen Fallouttal sem játszottak, ami még inkább bizonyítja a projekt sikerességét. Arról pedig nem is beszélve, hogy önálló, posztapokaliptikus sorozatnak is abszolút megállja a helyét, szóval, ha az fáj valakinek, hogy egy videojáték a történet alapja, igazából el is vonatkoztathat ettől. A karakterek szerethetők, a főszereplők lényeges karakterfejlődésen esnek át, nem egydimenziósak, ráadásul az egész első évad egyben megtekinthető, nem kell heteket várni arra, hogy az Amazon széthúzza az egészet, mint a rétestésztát. Egy szó mint száz, a Fallout élőszereplős adaptációja zseniális, mindenkinek melegszívvel ajánlom!

fallout

Itt találhatók a Fallout menedékei a valóságban

És most, hogy ezt leszögeztük, beszéljünk kicsit a Fallout és a mi világunk kapcsolatáról. Értelemszerűen a történet egy fiktív, nukleáris katasztrófa sújtotta USA-ban játszódik. Spoilermentesen annyit elárulok, hogy fontos szerepet játszanak az úgynevezett bunkerek, amiket még a Vault Tec telepített az Amerikai Egyesült Államok területén az atomrobbanások előtt, „biztonsági célból”. A sorozat első évadának legutolsó epizódjában felbukkan egy térkép, amin megmutatják a nézőknek, hogy ezek a bunkerek pontosan hol is találhatók USA-szerte.

 

Ez ihlette meg a közösség egyik tartalomkészítőjét, Nikkit, aki Tunnelsnakesfool becenéven alkot, és mivel jelenleg földrajz mesterképzésen van, úgy döntött, hogy ismereteit kamatoztatja, és a sorozatbéli térképet interaktívvá alakítja. Lőtt egy képernyőfotót róla, hozzáadta a menedékekhez tartozó georeferenciákat, majd behúzta a Google Earth-be.  – írja a GameStar.

Kreatív munkájának köszönhetően már bárki letöltheti azt a KML-fájlt, amivel hozzá lehet rendelni a Google Earth-höz a Fallout sorozat bunkereinek pontos térképét. Így bárki megvizsgálhatja, hogy egyes menedékek melyik államban, s melyik városhoz közel helyezkednek el. A fájlt a The Tunnel Discord csatornáról lehet behúzni, ehhez itt egy link.

Ugyan még hivatalosan nem jelentették be a Fallout második évadát, ám remélhetőleg a nagy sikerre való tekintettel ezt hamarosan meglépi az Amazon. Addig pedig fel lehet keresni akár a valóságban is a menedékeket!

Ezt olvastad már?

Már tölthető a Resident Evil 4 Remake teljes MAGYAR szinkronja

 

×