A 2017-es lövöldözős játék néhány hihetetlenül elkötelezett rajongónak hála visszatérhet.

2024.04.15. – Az utóbbi években néhány FPS játék sikere miatt nagy divat lett lövöldözős címet készíteni, bár az is igaz, hogy nem könnyű. Több olyan játék született, ami alig egy év után lehúzta a rolót, és teljesen jogosan. Oké, oké, nem minden fejlesztőcsapat és kiadó tud olyan játékokat készíteni, mint a Fortnite, a Call of Duty vagy az Apex Legends. Kíváncsian várjuk például, hogy a Marvel Rivals mennyire lesz tartós. Nos, a LawBreakers szintén azon szerencsétlen játékok közé tartozott, amik hamar mentek a levesbe, de a rajongók ezt nem szerették volna annyiban hagyni.

Megmentik

Aki nem ismerné, a LawBreakers egy egyedi hősöket és képességeket felvonultató lövöldözős játék volt, amiben baromi magasra lehetett ugrani. Sajnos a játék azonban sosem ért el akkora játékosbázist, hogy a szervereket lett volna értelme hosszútávon fenntartani. A rajongók azonban úgy gondolták: nekik bizony kell ez a játék, így egyedi szervereket indítottak.

LawBreakers

A LawBreakers 2017-ben jelent meg a Boss Key Productions jóvoltából, aminek társalapítója a Gears of War veteránja, Cliff Bleszinski volt, és ez volt az első játéka a csapatnak. A játék nem indult be, végül 2018-ban leállították, a Boss Key pedig be is zárt, miután a Radical Heights – egy másik készülő battle royale játék – szintén alulteljesített. Cliff Bleszinski korábban világossá tette, hogy szeretné, ha a LawBreakers visszatérne, és úgy tűnik, hogy a kívánsága teljesülhet. A rajongók egy hihetetlenül elkötelezett csoportja jelenleg nyilvános teszteket folytat saját LawBreakers szervereken. Ez azt jelenti, hogy igen, hét hosszú év után te is játszhatsz ezzel a halott FPS-sel. Hogy milyen is ez a játék, azt a Twitchen közvetítették egy kicsit.

 

„A projekt célja, hogy visszahozzuk a LawBreakers-t, így egyedi szervereket hozunk létre. Úgy csatlakozhatsz, ha letöltöd a launcher-t és játszol” – olvasható a projekt Discord csatornáján. A Discordot elnézve úgy tűnik, hogy a munka 2022 óta folyik, az első nyilvános tesztek 2024 áprilisában indultak. A dolog sikeresnek mondható, bár a munka még javában folyik. Ha te is ki akarod próbálni, akkor irány a Discord és figyeld, hogy mikor vannak a tesztek.

Ezt láttad már?

4 remek videojáték, amit már sehol sem tudsz megvenni | 2.

×