AAA-s játék készül az egyik legjobb (és a The Boys mellett) a legvéresebb szuperhősös sorozatból, az Invincible-ből – és te is segíthetsz benne!


Bódi Dániel

2024.04.15. – Robert Kirkman vállalata, Skybound Entertainment alá tartozó játékipari veteránokból álló Skybound Games bejelentette, hogy egy egészen ambiciózus, minden tekintetben AAA-s Invincible játékadaptáción dolgozik.

Az egykori EA és Activision Blizzard fejlesztőkből verbuvált viszonylag kis stúdiónak ez lesz az első igazán projektje, ezidáig csak kisebb kaliberű játékokat készítettek. Az Invincible világában játszódó új címükkel azonban belekóstolnának a komolyabb és komplexebb történetekbe, aminek elkészültébe most a játékosok, a rajongók is beszállhatnak.

A Skybound annak ellenére is elindított egy közösségi finanszírozást, hogy a fejlesztők szerint a Republic/Seedrs-en keresztül korábban már összegyűjtöttek rá 18 millió dollárt a befektetőktől. A cél most igazából az, hogy a jobban bevonják a közösséget a fejlesztésbe, akik így befektethetnek a vállalatba és a játékba is egyaránt. Szokatlan módja ez a AAA-s játékfejlesztésnek, meg kell hagyni, de akár még be is válhat: a minimum befektetési összeg 100 dollár, azaz körülbelül 37.000 forint, de a Republicon keresztül ez valóban úgy működik, mint egy befektetés – de erről részletesen leírnak mindent az oldalon.

A minimum célt az április 30-i határidő előtt már most sikerült elérni, eddig 144 befektetőtől 442.000 dollárt kalapoztak össze.

A játékról sokat még nem tudni, de az ígéretek szerint véres és brutális lesz, tele drámával és kiválóan megírt karakterekkel – pont, mint a sorozat. A stúdió saját fejlesztésű játékmotorját fogja használni, egyedül és többen is játszhatjuk, emellett tervezik a megjelenés után különféle kisebb-nagyobb DLC-kkel bővíteni, valamint a digitális terjesztés mellett lemezen is meg fog jelenni.

Ezt is olvasd el:

7 kegyetlen sz@r videojáték, amit legendásan jó stúdiók követtek el

×