Az első iPhone SE készüléket 2016-ban mutatta be az Apple. 2022 óta nem érkezett új modell, de a negyedik generáció ütős lehet.

2024.04.14. – Az Apple 2016-ban mutatta be az első „SE” készülékét. Ekkor gyakorlatilag egy iPhone 6S hardverrel felszerelt, de külsőleg egy 5S-re emlékeztető telefont kaptunk. Az Apple betalált, imádták az akkori vásárlók a friss készüléket. Ennek okán nem meglepő. hogy 2020-ban és 2022-ben további kiadásokkal jelentkezett az Apple. A legfrissebb modell az iPhone 8-at idézi, ám mindezt az iPhone 13-ból származó A15 chippel és 5G támogatással karöltve teszi.

Az iPhone 8 formaterve azonban 2014-ből, a 6S időszakából merít, így sok Apple fanatikus is úgy gondolja, hogy a következő verziónak már mindenképp szakítania kell ezzel. Egy ideig azt is lehetett hallani, hogy az Apple teljesen elvetette az SE 4 ötletét, ám 2024 áprilisában ismét biztató hírek érkeztek. Úgy tűnik, hogy az Apple nagyobb ugrásra készülhet, mint gondoltuk, a belépő iPhone modell kifejezetten ütős opció lehet.

Tényleg hatalmas ugrásra készül a következő generációs iPhone SE

Nguyen Phi Hung, az elismert és korábban már bizonyított Apple leaker ijesztően részletes specifikációkkal jelentkezett. Nézzük is ezeket:

  • A telefon 148.5 x 71.2 x 7.8mm méretekkel operál, súlya pedig 166g lesz.
  • Az Apple A16 chipet kapja meg, mely a 14 Pro szériában debütált.
  • A telefon eleje az iPhone 13-at idézi majd, ám a hátulja a jóval régebbi XR-t.
  • Egyetlen egy hátsó kamerát kap a 4. generációs SE.
  • FaceID támogatást is kap a telefon.
  • 6 GB memóriával vértezi fel az Apple.
  • 6.1 inch képátlójú, 60 Hz-es OLED kijelzőt kap a telefon.
  • Az alap tárhely 128 GB lehet majd.

Vannak még bizonytalan tényezők és egyelőre csak pletykákról beszélhetünk, ám az jól leolvasható, hogy már csak a kialakítást és a kijelzőt tekintve is nagy ugrásra készülhetünk. Ha az Apple-nek sikerül az árcédulát is alacsonyan tartania, akkor kiváló belépő lehet az almás világba, anélkül, hogy fél millió forintokat kelljen otthagynunk a kasszánál.

Ezt láttad már?

7 kegyetlen sz@r videojáték, amit legendásan jó stúdiók követtek el

 

×