Hideo Kojima úgy gondolja, nem lesz akadály, hogy már nem él, akkor is lesz mód arra, hogy friss játékokat készítsen.


Németh Dávid

2022. 12. 25.  – Hideo Kojima szerint nem kell aggódnia azoknak, akik a távoli jövőben tőle szeretnének friss videojátékokat kapni, amikor ő maga már halott lesz. Kojima az egyik legismertebb videojáték-fejlesztő, aki több évtizede van a szakmában. Jelenleg 60 éves és még mindig hatalmas név, sőt mostanában több projekten dolgozik, mint valaha. Ott van a Death Stranding 2, egy új Xbox játék, egy Death Stranding mozifilm és számos más, különböző stádiumban lévő projekt.

Annyira elfoglalt, hogy szerinte még a halál sem lesz elég ahhoz, hogy belassuljon.

Egy IGN-nek adott interjúban Kojimát arról kérdezték, hogy milyen filozófiát szeretne hátrahagyni, úgy 50-100 év távlatában. Persze feltételezve, hogy a következő időszakban nem találják fel a halhatatlanságot, Kojima akkorra már halott lesz. Azonban tervei szerint élete végéig vezeti a Kojima Productions-t, sőt még azután is. Elmondása szerint egy mesterséges intelligencia veszi át a helyét, és tovább viszi az örökségét, gondolkodásmódját.

„Addig fogom vezetni a stúdiót, amíg élek, számomra csak az számít, hogy a gyökerek, amikor az alkotásról van szó, érintetlenül maradjanak. De valószínűleg mesterséges intelligenciává válok, és így élek tovább. Az embert sokféle módon kell ösztönözni, ha továbbra is új dolgokat akar alkotni, szóval elképzelhető, hogy továbbra is együttműködöm majd másokkal, és új dolgokat hozok létre, AI-ként is” – mondta.

Ez pontosan olyan válasz, amit elvárnánk Hideo Kojimától. Hogy tényleg AI-ként alkot majd tovább, az persze egyelőre kérdéses, de a technológia olyan gyors ütemben fejlődik, hogy nem lehetetlen elképzelni, hogy így dolgozik majd tovább.

Ezt láttad már?

Így énekel Orbán Viktor – Naruto, One Piece, Kacsamesék és Kalandra fel! openinget

×