Nem csoda, hogy ezt a rendkívül jól elrejtett titkot vagy 9 évbe telt megtalálni a The Witcher 3-ban.


Bódi Dániel

2024.04.14. – Lehet velem vitatkozni arról, hogy melyik a valaha készült legjobb videojáték, csak hát nincs sok értelme. Tántoríthatatlan The Witcher 3 rajongóként akkor is a CD Projekt RED műremekére fogok esküdözni, ha esetleg a The Witcher-remake, vagy a folytatás még annál is jobbra sikerül – elvégre a 2015-ös csoda nemcsak a saját sorozatára, de a játékiparra is különösen nagy hatással volt.

A lengyel zsenit növeli tovább, hogy a megjelenése után 9 évvel is találnak még benne elrejtett titkokat, utalásokat, easter eggeket, melyeket korábban soha senki – vagy nagyon kevesen fedeztek csak fel. A cikkünk alanyát viszont a legtöbben akkor sem találnák, ha tudják, mit keressenek, amit azért merek ennyire határozottan kijelenteni, mert magát az easter egg létezésére először 2023-ban (tehát 8 évvel a megjelenése után) derült fény a játék fájljai között turkálgatva, de, hogy pontosan hol és hogyan lehet meglelni, arra egészen máig kellett várni.

CDPR NEEDS YOU!

– áll azon a régi katonai toborzó plakátokat idéző illusztráción, amit a fájlokban találtak 2023 májusában, igaz, sokan erre a Reddit-posztra sem lettek figyelmesek:

CDPR needs YOU! (I found this picture in the gamefiles but I’ve never actually seen it anywhere in-game, has anyone of you?)
byu/xSteini01 inwitcher

Persze nem csoda, hogy senki sem akadt a nyomára: mint kiderült, a CDPR egy olyan „falon” rejtette ezt el, amit kizárólag a pálya alá glitchelve lehet látni – és azt is csak a jó szögből. Mondjuk, hogy a The Witcher 3 világa nagy, elég nagy, ezért is tartott 9 évig megtalálni. Titokception: a felfedezéssel egy névtelenségbe burkolózó játékos szolgált, aki egy xLetalis nevű videósnak továbbította az infót. Eszerint Novigrad városa alá kell valahogy jutnunk, amire papíron kettő, egyébként egy mód van:

  • vagy addig kell szaladnunk a könyvespolcát rendezgető Dijkstrának, míg át nem teleportálunk a falakon, szépen be a város alá,
  • vagy PC-n a „phase” konzolos paranccsal csinálhatunk Kitty Pride-ot Ríviai Geraltból, aki így képes lesz a falon át történő közlekedésre.

Bizonyítottan csak az utóbbi működik. Ezután már elég könnyű a dolgunk, főleg, ha még meg is nézzük az alábbi videót, ami után már nem is igazán kell reprodukálni a trükköt. Az viszont nagy talány, hogy a széllel nem szálló titkos üzenet milyen célt szolgál. Egy szimpla easter egg? Csak a fejlesztők közti poénkodás egyik mellékterméke? Vagy így üzennek a The Witcher 3-at kívül-belül, plane fölött, plane alatt is felfedező játékosoknak? Ki tudhatja már azt?!

Ezt is olvasd el:

A San Andreas fejlesztője 20 év után rántotta le a leplet a játék egy vicces titkáról

×