Egy Yu-Gi-Oh játékos hirtelen, a párbaj közben felállt és kisétált egy versenyről. Mint később kiderült, nem bírta tovább elviselni a szagokat.

2024.04.13. – Tudom, ez most furcsán hangzik majd, de nem először probléma, hogy egy versenyen, találkozón a résztvevők nem igazán foglalkoznak a higiéniával, vagyis egész egyszerűen büdösek. Nemrég egy Yu-Gi-Oh verseny esete járta be a sajtót, miután valaki hajlandó volt az egész versenyt feladni amiatt, mert nem bírta elviselni a szagokat.

A Yu-Gi-Oh játékos végül kisétált a versenyről, mert egyes versenyzők szaga túl erős volt neki.

Kockák

Igen, valóban léteznek olyan, valójában igazságtalan sztereotípiák, hogy a videojáték/manga/anime rajongók, akik részt vesznek bizonyos találkozókon, versenyeken, nem igazán foglalkoznak a higiéniával. A helyzet azonban az, hogy a túlzott testszag nem minden esetben mítosz, sajnos valóság, főleg bizonyos körülmények között. Vannak események, ahol pici a hely, nincs szellőzés, túl meleg van és nincs klíma, sokan vannak, és persze egy verseny maga is izzasztó lehet. Szóval teljesen érthető, hogy nem virágillatú mindig mindenki. Külföldön több esetben felhívják a versenyzőket és találkozón résztvevők figyelmét arra, hogy figyeljenek erre oda, fürödjenek, de ez nem mindig sikeres. Így jártak a versenyzők a napokban zajló Yu-Gi-Oh versenyen is.

Félreértés

Az egész egy félreértéssel indult. A Japánban zajló verseny után valaki a Twitteren aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy szerinte a Yu-Gi-Oh, és egyáltalán a játékok közösség nem szívesen látja körükben a nőket. A versenyen ugyanis észrevette, hogy egy lány versenyző egyszerűen felállt és távozott a meccs közepén. Mivel a szervezők felhívták a figyelmet korábban arra, hogy a résztvevők legyenek kedvesebbek a nőkkel, azt gondolta, hogy valószínűleg a férfi ellenfele mondott valamit neki. Ez a feltételezés azonban alaptalan volt, mivel a versenyről távozó játékos válaszolt a bejegyzésre. Elmondta: a bűz miatt távozott, nem pedig az ellenfele viselkedés miatt.

Ez jellemző?

Sajnos sokan, akik részt vettek már ilyen eseményeken, valószínűleg tapasztaltak már hasonlót. Egyes esetekben a higiénia hiánya annak köszönhető, hogy a rajongók nem akarnak időt szánni a tisztálkodásra, mivel úgy érzik, hogy közben lemaradhatnak valamiről. Néhány esetben azonban egyszerűen a túl sok ember, a nagy meleg vagy akár a verseny okozta stressz miatt is megizzadnak az emberek. Néha a helyzet elég rossz megítélést eredményez. Nemrég például a Genshin Impact szinkronszínésze egy Meet and Greet előtt arra kérte a rajongókat, hogy fürödjenek meg.

Rie Takahashi, aki olyan anime-projekteken dolgozott, mint a Re:Zero, a KonoSuba, a Fate/Grand Order, a Yuru Camp és sok más sorozat, úgy döntött, hogy készít egy infografikát is, hogy segítse a rajongókat. A japán nyelven írt infografika rengeteg remek tanácsot tartalmaz.

Mivel azonban ez a probléma majdnem azóta fennáll, amióta az ilyen találkozók léteznek, nem tudni, hogy a helyzet valaha is javulhat-e. De tényleg hanyagabbak az anime- és videojáték-rajongók ilyen téren? Írjátok le kommentben!

Borítókép: Min.news

Ezt láttad?

7 kegyetlen sz@r videojáték, amit legendásan jó stúdiók követtek el

×