A MOBA kategória szerelmeseinek nagy örömére ingyenesen elérhetővé vált a Predecessor, a Paragon-szerű multi TPS aréna.

2024.04.11. – Nincs is annál jobb, mint amikor egy játékot ingyenesen kínál egy kiadó. Persze a mai világban már egyre több ilyen jellegű címmel találkozni, ezek az úgynevezett freemium játékok. Szinte mindenre lehetőségünk van ingyen és bérmentve, annyi különbséggel, hogy ha valami komolyabb dologra vágyunk, azért fizetnünk kell. Valamint előfordulhat, hogy a gyorsabb előrehaladás érdekében is van lehetőségünk pénzért bónuszokat kapni, de ugye ezek is opcionális csomagok. Az Epic Games ingyenes játékai egy fokkal jobbak, hiszen ott jó eséllyel teljes játékokat kapunk, átmenetileg ingyenesen. Aztán ott vannak azok a címek, amik úgy ingyenesek, hogy játszani korlátlanul lehet velük, de tartalom terén meg van kötve a kezünk. A Riot Games League of Legends-e, vagy Valorant-ja pontosan ilyen. Szabadon játszhatunk, de ha szépen akarunk közben kinézni, az már pénzbe kerül. A legtöbb MOBA egyébként így működik a piacon, s úgy fest, hogy ebbe a kategóriába szeretne most előkelő helyet magának a Predecessor.

Van mire ráugrani

Az elvérzett Paragon farvizén felúszó Predecessor egészen március 28-ig fizetős játék volt, azonban úgy fest, hogy komoly modellváltás elé néz a játék. Ezúttal nem kell attól tartani, hogy „lejárna” a játék ingyenessége, a fejlesztők ugyanis innentől kezdve free-to-play rendszerrel terveznek a Predecessor kapcsán. Ami pedig még izgalmasabbá teszi ezt, hogy gyakorlatilag nem vagyunk platformhoz kötve. A frissen ingyenessé vált cím PlayStation-ön, Xboxon, valamint PC-n is elérhető.

 

Egyébként ha már a Paragonról van szó, a MOBA TPS egyik névutódja is elérhetővé vált, ami szintén ingyenes modellel jelent meg. Ez a Paragon: The Overprime. A két játék között meg mondom őszintén nincsen őrületesen nagy különbség, mindkettőt ugyan az a Paragon ihlette, amit még az Epic dobott piacra törülbelül 14 évvel ezelőtt.

predecessor

A hivatalosan csak Open Beta státuszban szüttyögő Predecessor egyébként igencsak közkedveltnek tűnik, az ingyenessé válása óta több mint 750 ezer játékos fordult meg a szervereken, ami egy friss játék szempontjából kimondottan pozitív eredmény. Mindenképpen érdemes kipróbálni!

Ezt olvastad már?

Minden idők egyik, ha nem a legjobb játékadaptációja lett a Fallout-sorozat

×