Aki szereti a SimCity-t, annak most megérkezett a messiás, ugyanis a Laysara az elmúlt évek egyik legjobb városépítő szimulációjának tűnik.

2024.04.11. – A Maxis műfajt teremtett 1989-ben, amikor piacra dobták a SimCity-t. A városi életet modellező játék instant siker lett, több folytatás, illetve spinoff is született. Így fejlődött ki az emberi életet szimuláló Sims-sorozat is, ahogy más ihletésű szimulációk. Mára már akkorára duzzadt a kategória, hogy szinte már mindent szimulálhatunk játék formájában. Az egyik nagy „kedvencem” a Power Wash Simulator, ami lényegében egy magasnyomású vízszóróval történő takarítást modellez. Ennél persze vannak „ésszerűbb” szimulációk, mint például a Microsoft Flight Simulator. A repülőgép pilóták életét szimuláló játék félelmetesen részletes, épp ezért nem feltétlenül csak szórakoztatásra használják. De ott van félúton a Farming Simulator, ami évente új epizóddal jelenik meg és még esport is épült köré.

Egy szó mint száz, az elmúlt 20-30 évben hihetetlenül magasra tört a szimulációs videojátékos műfaj, amit a technológiai fejlődésnek is köszönhetünk. Most például már arra is lehetőségünk van, hogy városokat építsünk hegyek oldalába. Így van, hamarosan jön a hegyi város építő móka!

Tibet is így épült?!

Ha szeretted a SimCity-t, akkor a Laysara: Summit Kingdom egy teljesen új élményt fog nyújtani. Ha elég kihívás volt a tökéletes körülmények között felhúzni és menedzselni nulláról egy várost, akkor most ugyan ezt kellene teljesíteni, csak éppen több ezer méter magasan egy hegyoldalon. Ami pedig még jobb, hogy több fajta hegyre is építhetünk várost, ezzel még tovább nehezítve a játékmenetet. Állatokkal kell szállíttatnunk a nyersanyagokat, hidakat kell építenünk, havat kell takarítanunk, mindent meg kell oldanunk, ami elénk magasodhat, mint nehézség.

szimuláció

A Steamen elérhető, jelenleg Early Accessben tetszelgő Laysara egy gyönyörű cím, ami az elmúlt évek egyik legjobb városépítő szimulációja. A műfaj szerelmeseinek kötelezővé tenném, hiszen pont annyi újdonságot hordoz magával, ami fel tudja ezt a szeretetet eleveníteni.

Az egyébként csupán csak 20 euróba kerülő Early Access cím ráadásul most 15%-kal olcsóbb a Valve webshopjában, így most alig több mint 15 euróért már a tiétek lehet. Nem érdemes lecsúszni erről!

Ezt olvastad már?

Minden idők egyik, ha nem a legjobb játékadaptációja lett a Fallout-sorozat

×