Andriy Kostiushko ukrán fejlesztő bejelentette, hogy 11 éves programozó fiával egy meglehetősen szép, háborús játékon dolgozik.

2024.04.11. – Egy ukrán játékfejlesztő, Andriy Kostiushko nemrég bejelentette, hogy 11 éves programozó fiával készít videojátékot. A Threads of War egy roguelite tankos cím, aminek egyedi stílusát az ukrán hímzés ihlette. Kostiushko talán leginkább a Football, Tactics & Glory című focis stratégiai játék miatt lehet ismerős, de a Threads of War témája egészen más. A játékot teljes egészében a jelenleg Ukrajnában zajló háború inspirálta, a játékosok pedig tankokkal találkoznak, egyfajta hímzett környezetben. A játékot egyébként szintén programozó, 11 éves fiával közösen készítette, az egész célja pedig az, hogy „Ukrajna felszabadításának történetét közvetítse a szörnyű háborúban”.

Threads of War

A Threads of War játékmenetét szemmel láthatóan a Namco klasszikus tankcsatája, a Battle City ihlette, bár Kostiushko szerint ő és fia „újragondolták és modernizálták” az egészet. Ez sokkal inkább egy roguelite cím, ami szimbolizálja az ukrán hadsereg azon képességét, hogy fejlődni és tanulni a hibáiból. Van kooperatív mód is, valamint számos bossfight és ukrán népzene is benne.

A cél

A TechRaptor szerint a játékból származó bevétel 25%-át az ukrán fegyveres erők támogatására fordítják a készítők. A súlyos és aktuális téma ellenére azonban Kostiushko szerint a játék célja elsősorban a szórakoztatás, de közben egy jó ügyet is támogatni lehet vele. A Threads of War valamikor 2024 végén jelenik majd meg, a Steamen, de már kívánságlistára tudod tenni. Mit szólsz hozzá?

Ezt láttad már?

Minden idők egyik, ha nem a legjobb játékadaptációja lett a Fallout-sorozat

×