Nem sokat szöszöl a Lenovo: egy bangkoki konferencián hivatalosan megerősítette, hogy máris készül a nemrég megjelent Legion Go kézikonzol utódja.

Gábor János

2024.04.10. – A Lenovo Innovate 24 konferencia résztvevői szerint megerősítést nyert a Legion Go 2 fejlesztése. Az első kézikonzol e cikk születése idején alig fél éve van forgalomban, szóval nem semmi tempót diktál a gyártó. Az eszköz jövőjéről a bangkoki rendezvény egyik kerekasztal-beszélgetésén esett szó.

A Lenovo Gaming Category menedzser Clifford Chong és technológiai újságírók közötti beszélgetés felvételét Chris Stead töltötte fel a YouTube-ra. A videóból kiderül, hogy az egyébként kötetlen beszélgetésben megerősítették a jelenlegi Lenovo kéziszámítógép fejlesztésének folytatására vonatkozó terveket – köztük a Lenovo Legion Go következő generációjának építését is.

„Továbbra is rengeteg erőforrást fordítunk a jelenlegi Legion Go fejlesztésére. A megjelenés óta eltelt hat hónap alatt sokkal több élményt szabadítottunk fel, és még mindig vannak mérnöki erőfeszítések, hogy megpróbáljuk a funkciók következő hullámát a termékbe vinni. Szeretnénk befektetni, ha eljön az ideje, hogy a következő generáció még több és jobb funkciót kínáljon” – magyarázta Chong.

Nem biztos, hogy újra nagy kijelzőt ad a Lenovo

Amikor az első Lenovo Legion Go kéziszámítógép piacra került, a Joy-con ihlette TrueStrike vezérlőkkel és hatalmas, 8,8 hüvelykes kijelzőjével, akkor egyértelműen kimagasodott a többi kéziszámítógép közül. A nagyobb képernyő egyébként „ellentmondásos” döntés volt, mondta Chong, aki bevallottan maga sem rajongott a döntésért. Ez a kijelentés azt sejteti, hogy a legközelebb érkező termék már nem feltétlenül kap ekkora kijelzőt, mert vagy anyagilag nem éri meg, vagy nem akkora népszerűséget a felhasználók körében, mint remélték.

A Lenovo Legion Go következő generációja már készülőben van, hangzott el, azzal, hogy a „még jobb tulajdonságai” versenyképessé fogják tenni a jövőbeli Steam Deck 2 és Asus ROG Ally kézi számítógépek mezőnyében. Megjelenési dátumról nyilván még korai lenne beszélni, szögezi le a Dexerto, viszont az, hogy a Lenovo máris tervezi az alig hat hónapja megjelent eszköze utódját, egyértelműen jelzi, hogy a jövőben aligha kell annyit várni a generációs cserére, mint a Nintendo Switch-nél, amiről még mindig nem tudni biztosan, mikor áll elő új konzollal.

Ezt is nézd meg:

8 szanaszét cenzúrázott, mégis isteni videojáték az elmúlt 20 évből

×