A Counter-Strike széria szépen döntögeti a saját rekordjait. Úgy tűnik azonban, hogy egy kis extra segítségük is van ebben a botok fejlesztőitől.

2024.04.08. – A Counter-Strike 2 véglegesnek ítélt változata 2023 szeptemberének végén jelent meg. A Valve utólag beismerte, hogy messze voltak ekkor még a kész változattól, ám szükségük volt a felhasználók visszajelzéseire. Ehhez pedig az volt a legideálisabb, hogy mindenki számára elérhetővé tették az új klienst. Ez azonban nem várt csalódottságot is magával hozott, hiszen sem a játék(motor) teljesítménye, sem pedig a sub-tick rendszer nem volt meggyőző a közösség számára. A csalók kérdéséről nem is beszélve, mely a mai napig hatalmas probléma.

Éppen ezért nem is lepődött meg senki, amikor a Steam statisztikák azt mutatták, hogy bizony egyre kevesebben játszanak a Counter-Strike 2-vel. Aztán nem is olyan régen, valamikor márciusban kezdett visszafordulni ez a trend. Úgy tűnt, hogy a Valve az elmúlt hónapok frissítéseivel már egy stabilabb alapot teremtett. Nem utolsó sorban pedig az új láda és a Major is meghozta a játékosok kedvét a visszatéréséhez. Könnyen lehet azonban, hogy egy teljesen káros jelenség is mesterséges manipulálta ezeket a számokat.

Már 1.6 millió egyidejű játékosnál jár a Counter-Strike 2, de a valóság ennél szomorúbb

Április első napjaiban több mint 1.6 millió játékos kereste fel azonos időben a Counter-Strike 2 szervereit. Ez papíron remek hír, hiszen 2023 nyara óta nem övezte ekkora népszerűség a Valve FPS lövöldéjét. Több Twitter / X oldal is lehozta ezt a remek hírt, ám a felhasználók rávilágosítottak arra, hogy a helyzet ennél jóval komplexebb. Egy igazán káros jelenség állhat a háttérben.

Ahogy a fenti képen is látható, a Valve hivatalos Counter-Strike 2 (DM) szervereit egyszerűen ellepték a bot fiókok. Gyakorlatilag teljesen feltöltik a szervereket, hogy aztán nyugodtan gyűjtögethessék a heti ládadropért az értékes XP-t. Ha valódi játékos csatlakozik fel egy ilyen szerverre, akkor pedig a botok automatikusan kirúgják a szerverről. Természetesen ezeket a leprogramozott botokat is játékosként érzékelik a statisztikák. Ennek ellenére nem lehet csak a botokra fogni az emelkedést, ám a valódi számok biztosan alacsonyabbak annál, mint amit a statisztikával foglalkozó oldalak mutatnak.

Ezt láttad már?

Ezzel a 22 remek játékkal most teljesen ingyen játszhatsz a Steamen

×