Sokan már lemondtak róla, miután híre ment, hogy eltűnt egy anarchiába fulladt országban. Egy ideig csak a családja tudta, hogy emberrablás történt.

Gábor János

2024.04.08. – Hetekig tartó fogság után előkerült és újra a nyilvánosság elé állt YourFellowArab, akiről március végén írtuk meg, hogy egyedüli vendége volt egy szállodának Haitin, de aztán egy bűnbanda foglyul ejtette és 600 ezer dolláros (közel 220 millió forintos) váltságdíjat követelt érte. A család igyekezett titokban tartani a dolgot, ami jó ideig sikerült is, de aztán kiszivárgott, hogy a népszerű Twitch streamer életéért tárgyalnak az emberrablókkal.

Részlet az elrablása előtt felvett utolsó videóból.

A Twitchen és a YouTube-on egyaránt népszerű streamer, becsületes nevén Addison Pierre Maalouf a szintén tartalomgyártó öccsének, Lalemnek adott kimerítő interjút az emberrablás történetéről. A saját csatornájára felöltött beszélgetés alapján végül anélkül engedte szabadon a 400 Mawozo névre hallgató banda, hogy a család kifizette volna a hatalmas összeget. Mivel épségben került elő és még fizetnie sem kellett a szabadságáért, sokan csalást kiáltottak, mondván, elbújt a világ elől egy kicsit és csak saját népszerűségét akarta növelni a sztorival. Ezt persze tagadja és

részletesen elmesélte, mi történt vele abban a 17 napban, amikor fogságban volt.

Arab azt állítja, nyolc, AK-fegyverekkel hadonászó férfi állította meg a kocsiját, amiben másodmagával utazott. A vele tartó Sean Roubens Jean Sacra, aki lényegében az idegenvezetője volt, szintén a banda fogságába esett és mindkettejüket egy szögesdróttal körbekerített telepre hurcolták. A párost az az FBI körözési listáján is szereplő bandavezér, Lanmò Sanjou kérdezte ki, aki egymillió dolláros nyomravezetői díjat ér az amerikai hatóságoknak, hiszen a bűntársaival legkevesebb 60 ember, köztük 5 gyerek elrablásáért és több hónapos fogva tartásáért felelős.

Így úszta meg ép bőrrel a streamer

A streamer megpróbálta kidumálni magát a helyzetből: megmutatta a korábbi, szintén bűnözőkkel készült interjúit és elárulta, hogy ide is hasonló okokból jött: a volt rendőrtiszt, ma félelmetes bandavezér Jimmy “Barbecue” Cherizierrel szeretett volna találkozni. Arab tervei kútba estek: megszabadították a telefonjától és 3500 dollár készpénzétől, majd közölték vele, hogy beszélhet a családjával, akiktől 600 ezer dollár váltságdíjat várnak, és nem engedik el, amíg nincs meg a pénz.

 

A fogságban töltött hetek alatt nem bántották, sem őt, sem a vele együtt foglyul ejtett Seant, de ez a streamer szerint csak annak köszönhető, hogy igyekeztek barátságosak lenni az emberrablókkal: sztoriztak nekik, szórakoztatták őket, italokat szolgáltak fel nekik – de közben persze az életüket féltették. A streamert és társát végül állítólag az anarchiába fulladt Haiti legnagyobb bandavezére, a fentebb írt Cherizier közbenjárására engedték el váltságdíj nélkül. Valószínűleg nem használt volna az ügyének egy összevert, ne adj isten megölt híresség.

Ezt is nézd meg:

Az 5 leggyomorforgatóbb dolog, amit a YouTube-on láthatsz

×