A legnagyobb franchise-ok újabb részei mutatkozhatnak be az Xbox következő nagy online rendezvényén. Nagyon jók a Showcase esemény előjelei.

Gábor János

2024.04.07. – A Microsoft a jelek szerint azt tervezi, hogy a hagyományos nyári Xbox bemutatón többek között új Gears of War és Call of Duty játékokat is bemutat. Az esemény jelen állás szerint június 9-én, vasárnap lesz – ugyanazon a hétvégén, amikor a Summer Game Fest és egy nappal a Ubisoft Forward rendezvény előtt. Néhány nap alatt rengeteg szenzációra derülhet majd fény, de a legnagyobb dobásokkal valóban az Xbox készülhet, aminek sokféle előjele van – osztotta meg a The Verge.

Miközben az Xbox-stratégia tovább fejlődik a Microsofton belül és Kareem Choudhry igazgató távozása további átrendeződéseket vált ki, gőzerővel tervezik a nagy nyári Xbox-bemutatót. A The Verge Microsoft, PC és gaming konzol szakértő szerzője, Tom Warren biztosra veszi, hogy a Showcase keretében lerántják a leplet egy új Gears of War játékról. Ez önmagában is az Xboxra irányítaná a gamer világ figyelmét, de még több szenzációra lehet számítani, a Microsoft Flight Simulator 2024-től, az Avowed és az új Indiana Jones and the Great Circle játékokon át a legfrissebb Call of Duty címig, ami még idén debütál.

Az Xbox még nem, a fejlesztő viszont megerősítette

A Gears of War 6 érkezését egyébként nem csak Warren szellőztette meg, hanem a jól értesült Kinda Funny Xcast legutóbbi epizódja is, amiben a franchise-on dolgozó Giant Bomb szóvivője, Jeff Grubb látszólag meg is erősítette az állítást: „azt kell mondjam, hallottam, hogy

a nyáron történhet valami a Gears 6-tal kapcsolatban – úgy tűnik, hogy erre számíthatunk”.

A Gears of War IP 2014-es felvásárlása óta a Microsoft két fővonalas szériát adott ki – a 2016-os Gears of War 4-et és a 2019-es Gears 5-öt (mindkettőt a The Coalition fejlesztésében), valamint a Gears of War: Ultimate Editiont és a Gears Tactics fordulóalapú taktikai spin-offot. Most újabb nagy címmel gazdagodhat a sor, szóval nagy érdeklődéssel várjuk, milyen szenzációkra készül az állítólag új hardveren szintén dolgozó Xbox.

Ezt is olvasd el:

8 szanaszét cenzúrázott, mégis isteni videojáték az elmúlt 20 évből

×