Egy technológiai kísérletezőnek sikerült egy anrdoidos telefonon elindítania a Red Dead Redemption 2-t, bár sok köszönet nem volt benne.


Bódi Dániel

2024.04.05. – A Red Dead Redemption 2 nem csak 2018, hanem az előző és a jelenlegi generáció egyik, ha nem a leggyönyörűbb (és legjobb) nyílt világú játéka. Hiába telt el a megjelenése óta már 6 év, Arthur Morgan és John Marston vadnyugati drámája semmit sem kopott, a mai napig hihetetlenül látványos és részletes, amin megelőlegezvén talán csak a Rockstar következő dobása, a Grand Theft Auto VI fog túltenni.

Talán emiatt is pislogunk olyan hevesen Serg Pavlov – nem is tudom igazán, hogy minek nevezzem, teljesítményén talán: a tech kísérletező ugyanis sikeresen elindította a Red Dead Redemption 2-t egy androidos mobiltelefonon. Jó, nem egy akármilyen mobilon, az alany ugyanis egy ZTE Nubia Red Magic 9 Pro volt, ami eleve gamereknek szánt bivalyerős kütyü… a többi androidos telefon között. Vagyis leginkább a mobilos játékokra alkalmas, jól fut rajta például a Genshin Impact, a Call of Duty: Mobile, a PUBG és az Asphalt, a Red Dead Redemption 2 viszont egy merőben másik ligában focizik.

Nyilvánvaló, hogy botrányosan rosszul is fut, de legalább elindítható, és még csak fekete mágiához és keresztúti démonhoz sem kellett fordulnia hozzá. Szimplán csak letöltötte a mobox PC-emulátort, amivel Windows-programokat lehet Androidon futtatni, majd némi mókolást követően már indulhatott is a Red Dead 2. Végigjátszani mondjuk így biztosan nem fogja senki: az átlagos FPS olyan 7 és 16 között ingadozik annak ellenére, hogy az eredetileg szuperlátványos grafika is olyan, mint akin átgázolt a Van der Linde banda. Eltűnő, hiányos és borzalmas minőségű textúrák, eltűnő objektumok, minden, ami szem-szájnak sem ingere – pedig a felbontás is csak 960×540-re volt állítva, de a telefon így is meg akart halni.

De legalább elindul. Érdemes csekkolni Pavlov YouTube-csatornáját, mert ugyanezt más, eredetileg PC-s/konzolos játékkal is kipróbálta, mint például a GTA IV-gyel, a Kingdom Come: Deliverance-szel, a DMC V-tel, és még sok mással, melyek meglepően remekül futottak (a Kingdom Come konkrétan még jobb is a Red Magic 9 Prón emulátorral, mint Nintendo Switchen).

Ezt is olvasd el:

Mitől konzol egy konzol, ha PC alkatrészek vannak benne?

×