Egy japán Game Boy modder teljesen működő, hordozható PlayStationt 1-et épített egy 2001-es, csak Japánban kapható Game of Life kontrollerből.

2024.04.05. – A 90-es években óriási dolog volt, ha volt otthon vagy a haveroknál egy PlayStation, aminek a grafikáján és játékain ámultunk. Megértem azokat, akik szeretnek régi játékokkal játszani, hiszen hihetetlen élmény újra átélni azt a kort és azokat a játékokat. Egy japán modder is szerette volna átélni ezt, de úgy, hogy a konzolélményt és a játékokat magával is tudja vinni. Szóval épített egy mini, hordozható PlayStation konzolt, egy kontrollerből.

PlayStation 1 Mini

Az alábbi kis videóban látható PS egy nagyon ritka és retro PS1 kontrollerből készült. A magát Gameboy doctornak nevező Hairo Satoh először Instagram oldalán osztotta meg a kis PS-t. Az aprócska hordozható, retró kinézetű konzolka memóriakártya-helyet, L&R hátsó ravaszt, hangerőszabályzót, sztereó hangszórót és egy USB-C portot is kapott. A továbbfejlesztett PS1 kontrollerekkel ellentétben ez nem rendelkezik analóg botokkal. A kisméretű forma alapját a Takara által készített, hivatalos Game Of Life PlayStation kiegészítő adta. A Takara Roulette kontroller 2001-ben jelent meg csak Japánban, egy pörgettyűvel a közepén, ennek a helyére került a kijelző.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hairo Satoh (@haihaisb) által megosztott bejegyzés

A módosított kontrolleren most olyan játékok futnak így, mint a Resident Evil 2 vagy Rockman. Neked hogy tetszik?

Ezt láttad?

8 szanaszét cenzúrázott, mégis isteni videojáték az elmúlt 20 évből

×