A menü végtelen pörgetése helyett néznél végre valami igazán különlegeset? Ezt a 9 Netflix-sorozatot keresd, és nem fogsz csalódni!

Gábor János

2024.04.05. – Ezek a Netflix sorozatok a lebilincselő narratívájukkal és egyedi bájukkal olyanok, amelyekbe, ha egyszer belebotlasz, rögtön horogra akadsz, és mélyen elmerülsz a karakterek, illetve a történetek világában, amelyek legalább annyira addiktívak, mint amennyire méltatlanul elhanyagoltak – ami persze nem jelenti azt, hogy nem érdemelnek tőled egy esélyt, sőt!

Luna Nera

Olasz történelmi, misztikus fantasy, streaming televíziós sorozat, amelyet Francesca Manieri, Laura Paolucci és Tiziana Triana készített, Nina Fotaras, Giorgio Belli, Gloria Carovana és Giandomenico Cupaiuolo remek alakításaival. Az IMDb-n annyira nem szeretik (5.9), de ne feledd: az amerikaiak önmagában a nem angol nyelv miatt (fárasztó nekik a felirat) hajlamosak lepontozni a műsorokat.

 

Villámszinopszis: A XVII. századi Olaszországban a boszorkánycsaládba született fiatal lánynak szembe kell néznie sorsával, miközben szerelmének apja boszorkányságért üldözi.

Van Magyarul? Csak felirattal.

Adj neki, Charlie!

Idris Elba szerelemprojektje, amiben nem csak a főszerepet játssza el (a Sakáltanyából ismert Piper Perabo mellett), hanem a forgatókönyvet is ő írta, Gary Reich, Georgia Lester, Laura Neal segítségével.

 

Villámszinopszis: Egy kiégett DJ próbálja újra felépíteni zenei karrierjét, miközben híres barátja problémás 11 éves lányát kell pesztrálnia.

Van Magyarul? Csak felirattal.

Curon titkai

Olasz természetfeletti horror-drámasorozat, amelyet Ezio Abbate, Ivano Fachin, Giovanni Galassi és Tommaso Matano készített a Netflix számára. A sorozat főszereplője Valeria Bilello és Luca Lionello. Az első hét epizódból álló évad premierje 2020-ban volt.

 

Villámszinopszis: Egy asszony 17 év után hazatér tini ikreivel. Amikor rejtélyes módon eltűnik, a gyerekeknek szembe kell nézni a család sötét örökségével.

Van Magyarul? Csak felirattal.

Marcella

A Marcella egy szokatlan, „brit nordic noir” detektívsorozat, amelyet Hans Rosenfeldt svéd forgatókönyvíró, a The Bridge alkotója írt, rendezett és készített. Kicsit kalandos útja volt a Netflix kínálatába (amit talán az okozott, hogy kell hozzá gyomor): a sorozatot a Buccaneer Media készítette az ITV számára, és korábban a Cineflix forgalmazza világszerte. Bele lehet feledkezni: van már 3 évad.

 

Villámszinopszis: Marcella Backland családja érdekében otthagyja rendőri állását, azonban férje ennek ellenére is elhagyja. A nő visszatér a gyilkosságiakhoz, és egy olyan ügyön kezd el nyomozni, mely felkavaróan ismerős a számára.

Van Magyarul? Csak felirattal.

Kiút

Az HBO Max számára készült, és egy ideje végre a Netflix kínálatában is helyet kapott. Hátborzongató, misztikus horrorsorozat, kínzó rejtéllyel, klausztrofób feszültséggel, rémisztő szörnyalakokkal, nyugtalanító hangulattal. Pazar. Hamarosan a 2. évad is elérhető lesz, de az nálunk először vélhetően a Maxon fog debütálni.

 

Villámszinopszis: Egy rejtélyes amerikai kisváros mindenkit foglyul ejt, aki a területére téved. Miközben a város lakói keresik a kiutat, a környező erdő szörnyű fenyegetéseivel is fel kell venniük a reménytelennek tűnő harcot.

Van Magyarul? Csak felirattal.

Tengerszint/alatt

Bár a sorozatjunkie nincs tőle elragadtatva, azt elismeri, hogy kellően érzéki és agresszív, amiben nem csak emberek esnek egymásnak, hiszen a misztikus sorozatban „kvázisellő kváziorgiát is láthatunk”. Van az a kedd este a Netflixen, amikor ennyi is elég, szóval megér egy próbát. Ja, és: Elsa Pataky. Van még kérdés?

 

Villámszinopszis: Egy börtönből frissen szabadult lány visszatér a halászfalujába, ahol egy holttest felbukkanása arra készteti, hogy feltárja a közeli kisváros félig szirén, félig ember lakóinak a titkait.

Van Magyarul? Csak felirattal.

A gyilkost keresve

Francia természetfeletti televíziós sorozat. A cselekmény három tinédzser körül forog, akik közül ketten szuperképességekre tettek szert, miután alkut kötöttek egy természetfeletti lénnyel, hogy megoldjanak egy gyilkosságot.

 

Villámszinopszis: Miután alkut kötnek egy természetfeletti alakkal, két középiskolás rendkívüli képességek birtokába jut. Egyesítik is erőiket, hogy megoldjanak egy gyilkossági ügyet.

Van Magyarul? Csak felirattal.

Ez így nem oké

Az Ez így nem oké egy szuper hangulatú, szatirikus, zavarba ejtően nyugtalanító amerikai sorozat, ami Charles Forsman azonos című képregényén alapul, és az Az zseniális színésznője, Sophia Lillis kapta a főszerepet.

 

Villámszinopszis: A szorongó Syd egyszerre küzd meg a középiskola nehézségeivel, családi drámákkal és a viszonzatlan szerelemmel, miközben szuperképességét is próbálja kordában tartani.

Van Magyarul? Van.

Véres túra

Horror- és thrillermester norvég alkotók munkája, egy szuper antológia a Netflixen, aminek minden része más-más sztorit dolgoz fel, ezért az az üdítő helyzet állt elő, hogy bármilyen sorrendben nézheted, ahogy csak a kedved tartja. Az első évad hat darab, egyenként félórás, gonosz és szórakoztató történet.

 

Villámszinopszis: A gyanútlan utasok titokzatos buszjáratra váltanak jegyet. Az utazás azonban rövidesen egy valóságos rémálommá válik.

Van Magyarul? Csak felirattal.

Ezt is nézd meg, ha jót akarsz a Netflixen:

Mi ez a sok K-dráma a Netflixen? Segítünk választani – itt az 5 legjobb

×