Az Apple-nek már véglegesítenie kell a külső és belső specifikációkat, hiába csak szeptemberre várhatjuk az iPhone készülékek érkezését.

2024.04.04. – Az elmúlt időszakban több információ is érkezett az Apple iPhone 16 és 16 Pro telefonjaival kapcsolatban. Bár a tényleges bemutatóra csak valamikor szeptember környékén kerülhet sor, az Apple már hosszú hónapok óta tesztelheti a telefonokat. Sőt, a tokok és kiegészítők gyártói is jóval a megjelenés előtt megkapják már a végleges méreteket. Nem véletlen, hogy sok iPhone 15 Pro tokon nyári gyártási dátum szerepelt, holott akkor még hivatalosan be sem mutatta a cég a telefonokat. Úgy tűnik, hogy az iPhone 16 és 16 Pro széria kinézete is végleges lehet.

Az Apple már javában a júniusi eleji WWDC-re készül, ahol az iOS 18 szoftveres újdonságait leplezhetik majd le. Ezért különösen fontos lehet számukra, hogy véglegesítsék a idei telefonok külső és belső specifikációit. A jelek alapján igazán AI hangsúlyos lehet majd az operációs rendszer frissítése, az Apple sem véletlenül emelte ki az „A” és „I” betűvel kezdődő szavakat a bejelentésben.

Tényleg új kameraszigetet kaphat az iPhone 16 széria

Apple iPhone 16 széria

Apple iPhone 16 széria

A bejegyzésben szereplő képek a Twitter/X felületén bukkantak fel. Nagy eséllyel valamelyik alkatrészgyártó műhelyéből kerülhettek ki, akár tokok, akár más jellegű kiegészítők gyártásánál is jól jöhetnek a fémből készült „dummy” telefonok.

Apple iPhone 16

Az éles szemű Apple rajongók több változást is kiszúrhattak ezeken a modelleken, hiszen mind a négy (16, 16 Plus, 16 Pro és 16 Pro Max) telefon felbukkant a képeken. Nézzük is ezeket szépen sorban:

  • Az Action Button immáron nem csak a Pro széria kiváltsága lesz majd, a „sima” 16 és 16 Plus is megkapja majd.
  • Egy új, „Capture Button” is érkezik majd a telefonokra, melyet az Apple a kamera vezérlésére használhat majd. A fizikai gomb érintésre is érzékeny lesz, azaz egy-egy óvatos, „simogató” mozdulattal akár még a zoom is vezérelhető lesz a segítségével.
  • Az iPhone 16 Pro és a 16 Pro Max is nagyobb lehet, mint a korábbi modellek, 6.3 és 6.9 inch-re nőhet a kijelző a korábbi 6.1 és 6.7 helyett.
  • Az iPhone 16 és 16 Plus átalakított kameraszigettel érkezhet, mely a Vision Pro-ra készülő, Spatial videók rögzítését könnyítené meg.

A hivatalos bejelentésig érdemes megfelelő súllyal kezelni a híreket, ám az elmúlt években ritkán hibáztak az adatbányászok.

Forrás: 9to5mac

Ezt láttad már?

8 szanaszét cenzúrázott, mégis isteni videojáték az elmúlt 20 évből

 

×