Nem kicsit, hanem nagyon megdrágulhat hamarosan a legnépszerűbb zenei szolgáltatás, a Spotify.


Bódi Dániel

2024.04.04. – 10 évnyi működést követően a Spotify tavaly augusztusban emelt a csomagjai árán először, az újabb drágulásra azonban már nem kellett ennyit várni. A zenei szolgáltató néhány héten belül ismét emel, méghozzá világszerte: a Bloomberg szerint az alap csomag 1 dollárral ~ 360 forinttal, a duó és a családi csomag pedig 2 dollárral ~ 720 forinttal fog többe kerülni havonta.

A magyar előfizetőknek viszont még csak félniük kell, megijedniük nem. A portál egyes forrásaira hivatkozva ugyanis előbb, pontosabban április végén még csak az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és Pakisztánban fog többe kerülni a Spotify hozzáférés, a többi piacon később tornázzák fel az árakat. Ugyanakkor még kérdéses, hogy mindenhol azonos mértékben fognak-e emelkedni a csomagok havidíjai, esetleg nekünk, itt a Kárpát-medencében más díjakkal kell-e matekoznunk?!

Jelenleg a Spotify alapcsomagjáért 1990 forintot kérnek per hó, ami így még idén 2350 forintra kúszhat fel nem túl észrevétlenül, míg a páros duó csomag 2690 forintról 3410 forintra, a családi pedig 3290 forintról 4010 forintra módosulhat. Ez valljuk be: jelentős lenne, de mivel a Spoti 2023-ban egységesített a szolgáltatás árán, sajnos megvan rá az esély, hogy a magyaroknak is hasonló mértékű drágulással kell majd farkasszemet nézni.

Mindezzel párhuzamosan arról is hallani, hogy a Spotify csavarna egyet a csomagjain is: az alapszintből kíkukáznák a hangoskönyveket (a podcast és a zene nyilván marad), cserébe olcsóbb lehet, valamint bevezethetnek egy ultradrága supremiumként is emlegetett új konstrukciót, ami minden korábbinál minőségibb, HiFi (Hi-Res) és 24 bites veszteségmentes, tömörítetlen hangzással csábítaná a zeneőrülteket.

Ezt is olvasd el:

Szex, idegen paraziták és Semmelweis doktor – Bődületes áprilisi film és sorozatkínálat a Netflixen

×