Egy új trend tombol a TikTokon, aminek lényege, hogy olyan videókat látsz, amit egyáltalán nem, vagy csak trükkösen tudsz továbbgörgetni.

2024.03.30. – Bizonyára te is észre vetted, hogy a TikTokon nemrég olyan videók jelentek meg, amiket bármennyire szeretnél, nem tudsz továbbgörgetni! A világ minden táján pánikolnak a felhasználók, barátnőm nemrég mérgében el is dobta a telefont. Valóban, vírusként terjednek azok a videók, melyek nyíltan hirdetik is, hogy olyanok, amiket nem tudsz a szokásos módon továbbgörgetni. Egyesek szerint csak úgy lehet megoldani a helyzetet, ha újra elindítod az alkalmazást, de jóval egyszerűbb a „Neked” (ForYou) fülre rákattintani. Sajnos azonban a nem továbbgörgethető videók így is megjelennek, és egyelőre úgy tűnik, kifejezetten az iOS felhasználók vannak veszélyben.

Mi történik?

Az a jó hír, hogy a bosszantó jelenség nem befolyásolja a telefon működését, csupán a videókra van hatással. Ettől függetlenül nagyon bosszantó lehet, az iPhone felhasználók néha nem tudnak továbbgörgetni. Nekem bezzeg Androidom van, és igazolhatom, hogy nem találkoztam a problémával. Szóval egyértelmű, hogy egy TikTok hibáról van szó, amit remélhetőleg hamarosan kijavítanak. Addig viszont úgy tűnik, a tartalomgyártók szándékosan tudnak olyan videót készíteni néhány beállítással, ami megakadályoz a görgetésben.

Íme az egyik magyar példa:

@vivi_es_norbiNem tudsz ellapozni🥷♬ eredeti hang – VIVIEN & NORBI

Ebben a videóban azt is megmutatják, hogyan lehet ilyen videót csinálni. A trükk lényege, hogy egy óriási, láthatatlan hivatkozás kerül a videóra, amire ugye kattintani tudnál, de nincs mögötte semmi. Így magát a videót nem tudod megfogni, hogy továbbgörgess! Okos!

@spikeontheloose hehehe TUTORIAL! #tutorial #noscrolling #dontscroll #cantscroll #pokemon #trend ♬ 哥们儿还在听那些烂大街的歌 – 安小能&画风风&虞姬&圈妹

A Dexerto szerint a világ minden tájáról jelentették, és legfőképpen az iOS felhasználók találkoznak a problémával. Persze vannak olyanok, akiket nem érint, szóval valóban egy fejlesztői hibáról lehet szó. Ha nem találkoztál a jelenséggel, akkor szerencsés vagy, ha pedig igen, akkor ki kell bírnod, amíg javítják! Persze az is lehet, hogy áprilisi tréfa előkészítése zajlik, amiről a fejlesztők azt gondolják, jó poén lesz!

Az is simán lehet, hogy mire ezt a cikket elolvasod, már sehol nem lesz a probléma!

Ezt láttad már?

5 szuper ritka gamer gép, amit szinte ember nem látott még élőben

×