A GTA játékokban mindenki kipróbálta már, hogy meddig bírja fenntartani a káoszt, amíg minden rendőr a városban őt próbálja elintézni.

2024.03.30. – Most mind legyünk nagyon őszinték egymáshoz. Nincs olyan játékos a világon, aki minden GTA részt úgy vitt végig, hogy csakis a történetre és a küldetésekre koncentrált. Néha bizony járjuk az utcákat, és kipróbáljuk, hogy a játék milyen lehetőségeket ad nekünk. Aztán hirtelen azon vesszük észre magunkat, hogy robbannak az autók, halnak a járókelők, mentők jelennek meg, a rendőrök ezerrel lövöldöznek, lezuhannak a helikopterek és a városban igazi káosz alakul ki. Na, most készítettek egy játékot, ami pontosan erre az élményre épít.

Maniac

Tudjátok, minden egyes GTA játékmenet során elkezdődik az őrület, amikor előveszel minden fegyvert, és megnézed, meddig bírod túlélni, miközben a rendőrök megpróbálnak elintézni. Sok játékos csak így élvezi igazán a GTA-t, szóval ez kicsit ilyen roguelike akció a játékon belül, autólopással, káosszal, őrülettel. Most valaki egy egész játékot készített, ami ezt a klasszikus élményt idézi fel.

A Maniac nemrég jelent meg a Steamen, amit a kiadó a Grand Theft Auto és a Vampire Survivors „szerelemgyerekeként” mutatott be. Az alapvető játékmenet annyi, hogy egy véletlenszerűen generált városban találod magad, tele civilekkel, rendőrökkel, fegyverekkel és olyan dolgokkal, amikre egy GTA játékban számíthatunk. Aztán zűrzavart okozol, pénzt gyűjtesz, és megpróbálsz 20 percig életben maradni. Ekkor a várost felrobbantják. Ezt a pontot elérni viszont trükkös, mivel a rendőrök nagyon agresszívak, és hajlandóak emberek tucatjait megölni, hogy téged kiiktassanak. Ezért járműveket kell lopnod, új fegyvereket és véletlenszerűen előbukkanó fejlesztéseket kell felvenned, hogy egyáltalán esélyed legyen a győzelemre.

Ha egyszer meghalsz (és meg fogsz halni), akkor a megszerzett pénzed arra használhatod, hogy különböző képességeket fejlessz a próbálkozások között. Például gyorsabbá teheted a karakteredet. Még olyan fejlesztést is kaphatsz, amely meggyőzi a városban az NPC-ket, hogy csatlakozzanak hozzád, és elkezdjenek rendőröket és civileket is gyilkolni.

A Maniac őrült, de csak poén

Természetesen az erőszakos játékmenet játékmenet miatt azt gondolhatjuk, hogy erősen korhatáros, mivel valóban embereket kell lekaszabolni és elgázolni. De belegondolva, melyik játék nem erről szól manapság? A Rise of the Ronin is arról szól, hogy lekaszabolunk mindenkit. Ettől függetlenül ez egy olyan probléma, amibe a GTA is beleütközött, amikor a játék egyre realisztikusabbá vált. Szerencsére a Maniac megkerüli ezt a problémát azzal, hogy a régi GTA-játékokhoz hasonlóan felső nézetet használ, a grafika pedig inkább egy rajzfilmre emlékeztet. Szóval inkább próbál az egész egy poén lenni, egy szórakoztató játék, mintsem egy realista őrület. Persze lehet, hogy nem mindenkinek lesz vicces.

Ha szerettél káoszt okozni a régebbi GTA játékokban, és hiányzik az a korszak, amikor a franchise kevésbé volt valóságos és inkább bolondos, a Maniac tökéletes választás. Ráadásul a Steamen most 10 százalék kedvezménnyel kapható, szóval olyan 1700 forint.

Ezt láttad már?

Ilyen GAMER PC-t építhetsz most 280 ezer forintból

×