Nincs mese, a stream, mint olyan kezdi teljesen eluralni az internetet. Viszont ezt is túlzásba lehet vinni, pláne, ha rekordkísérlet a cél!


Áron

2023.09.11. – Nem csoda, hogy nagyszüleink nem értik, pontosan mi is történik manapság a világban, hiszen annyi minden újdonság kering körülöttünk a digitalizációnak köszönhetően, hogy sokszor még mi magunk sem tudjuk merre nézzünk. A nagy „életreform” kellős közepén több, korábban elképzelhetetlennek tűnő szakmai irány is feltűnt, ilyen például a streamelés. A stream, mint olyan lényegében egyfajta közvetítés, aminek témája ma már gyakorlatilag bármi lehet. A két legközkedveltebb irányzat a videojátékos tartalmak sugárzása, na meg az úgynevezett Just Chatting, vagyis beszélgetés. Persze ma már mindenről lehet streamet készíteni, a határ a csillagos ég.

S mivel mi emberek valahol legmélyen mind versengő típusok vagyunk, még a streamelésből is ki tudjuk hozni a „maximumot”. Pár évvel ezelőtt bukkant fel az úgynevezett subathon, ami a subscribe és marathon szavakból tevődik össze. A lényeg, hogy a lehető leghosszabb ideig streameljen az illető, ám az időt a nézők irányítják. Minden feliratkozás (műsortól függően) „x mennyiségű időt” ad hozzá a műsor hosszához. A streamer persze idő közben elmehet aludni, ám ilyenkor nem lövi le a műsort, a rajongók azt is nézhetik, ahogy a kedvencük alszik.

Új szint, új magasságok

Azt aláírom, hogy rettenetesen furcsa lehet ezt egy kívülállónak megérteni, én magam sem vagyok a híve ezeknek a maratoni mókáknak, de legalább többé kevésbé egészséges keretek közé van szorítva. A streamer edzhet a gépe előtt, normálisan étkezhet, fogyaszthat folyadékot, lényegében csak a szociális élete szenved csorbát.

Ám most egy Kick streamer őrült magasságokba emelkedett, aminek komoly pszichés és egészségügyi utóhatásai is lehetnek.

PrimeTime megdöntötte az alvás nélküli streamelés világrekordját, méghozzá embertelen mértékben.

Összesen 161 órán és 37 percen keresztül pörgött a stream alvás nélkül egyhuzamban!

Mindezt úgy tudta elérni, hogy szüntelenül pörgette a GTA Onlinet és állandóan beszélt a chattel, ahol több tízezren követték végig.

stream

A korábbi rekorder, ThisFudginGuy is képes volt 160 óra fölé menni, ám nem bírta addig, mint PrimeTime. Ha a Kick streamer hajlandó fizetni azért, hogy valaki validálja a teljesítményét, még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerülhet.

Ezt olvastad már?

Ilyen lenne, ha a Harry Potter szereplői a GTA világába költöznének

×