Két elképesztően fontos kérdésre is konkrét válaszokat adott a CD Projekt Red a The Witcher franchise és a Cyberpunk kapcsán – részletek itt.

Gábor János

2024.03.29. – Újabb fényes bizonyíték, hogy nagyon érdemes odafigyelni még az olyan, elsőre unalmasnak tűnő eseményekre is, amilyenek a negyedéves üzleti beszámolók. A cégek elképesztően fontos terveket titkolnak a közönség elől, de megnyílnak – jól felfogott érdekből – akkor, amikor a befektetőkhöz és a részvényesekhez kell beszélni. Így tett néhány nappal ezelőtt a CD Projekt RED is, amelynek fejesei a most, tavasszal véget érő 2023-as üzleti év bevételeit elemezték. Mint rendesen, kérdéseket is kaptak, például arra vonatkozóan, hogy vannak-e mobilos megjelenési terveik vannak.

„A válasz egy nagyon egyszerű ‘igen’; készülünk ilyen lépésekre és keressük a bennük rejlő lehetőségeket”

– árulta el a VGC szerint Michał Nowakowski vezérigazgató, megjegyezve: bár konkrét bejelenteni valója ebben a témában egyelőre nincs, tervben van az, hogy mobiljáték-fejlesztő céggel kötnek partneri vagy licencszerződést a nagy IP-k szerzői jogairól, így akár a The Witcher, akár a Cyberpunk 2077 is elkészülhet valamilyen formában mobilplatformra.

Forrás: CDPR

Felállt a CDPR-nál a The Witcher 4 csapata

Nowakowski ugyancsak az üzleti beszámolón mondta el, hogy a nemrég lezárt Cyberpunk 2077 projekt után a legtöbb emberüket áttették a The Witcher 4 csapatába, aminek a létszáma ezzel teljessé vált. A franchise következő játékán, ami Polaris munkacím alatt készül, immáron 403-an dolgoznak, miközben a spin-offon, a Sirius projekten továbbra is 40 szakember munkálkodik. A CDPR tavaly erősítette meg a Polaris létezését. Akkor azt is elárulták, hogy egy új The Witcher trilógia első részéről van szó.

És ezt olvastad már?

Lehet-e VÍRUSOS egy PlayStation, egy Xbox, vagy egy Nintendo?

×