Film/TV

Verhetetlen brit gengszterek – A Netflix új nagy dobása se győzte le őket

Gábor János

2024.03.27. – Töretlen sikerrel tarol a Netflix kínálatában Guy Ritchie sorozata, ami a 2019-es gengszterfilmjének tévés adaptációja. Az Úriemberek első évadja harmadik hete szerepel a kínálatban, és még mindig vezeti a top10-es listát, holott nemrég megérkezett a porondra a Trónok harca alkotóinak nagyszabású sci-fije is. A kényelmesen magyarázós, de közben látványos és izgalmas 3 Body Problemet az első hetében több órán át nézték a felhasználók, mint az Úriembereket, ám utóbbi jelentősen több megtekintést hozott.

De mit is jelent ez?

Mivel a Netflix nem köti az emberek orrára, hogy pontosan milyen módszerekkel és algoritmusokkal számítja ki a nézettségi adatait, mindig is ködben tapogatózás lesz a nyilvánosságra hozott adatok elemzése. Nagyjából annyi sejthető, hogy az elindítástól számított legalább kétperces lejátszás és a teljes hossz 90 százalékának megtekintése (vagy az utolsó 15 percig történő eljutás) számít befejezett megtekintésnek. Elvileg ezt az adatot látod a fenti kép jobb szélén, ami egyértelművé teszi a helyzetet:

hiába nézték az emberek több órán át A 3-test problémát, hiszen több megtekintéssel még mindig az Úriemberek a Netflix császára.

A gengsztersorozat első évada az első három hetében egyértelműen verte a mezőnyt: eddig 81, 134, majd 78 millió órával állt az élen. Az viszont, hogy a 3 Body Problem másodikként futott be a debütálása hetében, nem jelenti azt, hogy a műsor bukta lenne, hiszen a The Gentlemen is ugyanennyi órányi megtekintéssel rajtolt, majd a második hetére majdnem megduplázta a nézettségét. Ez a szájhagyomány miatt alakult így, és a bravúrt A 3-test probléma is megismételheti, annak függvényében, hogy mennyire lesz beszédtéma a Netflix nézői között. Az első héten elért 11 millió megtekintés, illetve a vele töltött 81,7 millió óra elég masszív startnak számít, szóval van esély rá, hogy sokáig a top10-ben marad. A megítélése egyébként máris javult a néhány nappal ezelőtti állapothoz képest: a Metacriticen 70-ről 71-re javította a kritikai pontszámát és 5.9-ről 6.1-re a nézői tetszési indexét.

És ezt láttad már?

Gábor János

Korábbi cikkek

Nem volt okos a csempész, aki HASZNÁLT RX 580-as videokártyákkal bukott le

2024.03.27. - Van olyan helyzet, amikor - bár nem értek vele egyet - megértem, hogy…

1 óra telt el azóta...

Felturbózzák a PS5 Game Helpet: jönnek a felhasználók videói

Gábor János 2024.03.27. - A Community Game Help a jelenlegi Game Help-élményt egészíti ki a…

2 óra telt el azóta...

Zseniális módszert eszelt ki a CDPR a pedofilok ellen a Cyberpunkban

Bódi Dániel 2024.03.26. - Sokan valószínűleg agyérgörcsöt fognak kapni, de sajnos ki kell mondanom: a…

15 óra telt el azóta...

A Warzone legjobb SMG-je még AR-ként is megállja a helyét

2024.03.26. – A Call of Duty Create a Class rendszere az elmúlt években több szinten…

15 óra telt el azóta...

Az iOS 18 teljesen szabad kezet adhat az iPhone tulajdonosoknak

2024.03.26. –Az elmúlt hónapokban egyre több információ érkezett az Apple telefonok soron következő operációs rendszeréről. A…

15 óra telt el azóta...

Ezt tudja a Source 2: elkészült a Counter-Strike 2 eddigi legszebb pályája

2024.03.26. –A Counter-Strike 2 2023 márciusában mutatkozott be. Senkinek nem okozott meglepetést, hogy a Valve…

16 óra telt el azóta...