Gaming

Felturbózzák a PS5 Game Helpet: jönnek a felhasználók videói

Gábor János

2024.03.27. – A Community Game Help a jelenlegi Game Help-élményt egészíti ki a hasznos játéktippek könyvtárának bővítésével, olyan videókkal, amelyek „automatikusan generálódnak azon játékosok felvételeiből, akik ehhez hozzájárulnak” – írta le tömören az új funkciót a Sony Interactive Entertainment termékmenedzsment és platformélményért felelős vezető igazgatója. Sabrina Meditz blogbejegyzése alapján tehát bajlódnod sem kell azzal, hogy rögzítsd az egyes játékszakaszokat a későbbi megosztás érdekében, mivel csak hozzájárulnod kell, hogy a rendszer maga készíthet gameplay videót abból, amit csinálsz, hogy aztán elhelyezze a játékban, más gamereknek, akik nem boldogulnak az adott helyzetben.

Forrás: PlayStation

A Community Game Help egy meglévő lehetőség továbbfejlesztett változata, hiszen a PS5 eleve úgy jelent meg 2020-ban, hogy lehetővé tette tippek, walkthrough videók megtekintését, a játék elhagyása nélkül. Ez jelentős könnyítés volt ahhoz képest, hogy a játékban elakadt user felcsapja a kanapén mellette heverő mobilt, és a YouTube-ról lesi le a megoldást. Az érkező update még jobb megoldást kínál.

Mindenki megkapja az új PS5 funkciót

„A Community Game Help minden PS5-játékos számára elérhető lesz, PlayStation Plus-előfizetéssel vagy anélkül. A támogatott játékokban a PS5-játékosok hozzájárulhatnak a játékmenetük megosztásához, megnézhetik a játékostársak tippjeit vagy hozzáférhetnek a fejlesztők által készített Game Help tippekhez. A játékfejlesztők továbbra is létrehozhatják saját videóikat is” – magyarázza Meditz. „Ha már ismered a jelenlegi Game Helpet, a Community Game Help nagyrészt hasonló lesz. Ha kényes helyzetben találod magad, és segítségre van szükséged, nyomd meg a PS gombot a Vezérlőközpont megnyitásához, és keress egy akciókártyát ‘Hints inside’ ikonnal.”

A lényeg: a fejlesztők által generált tippek mellett – amelyek jelenleg is elérhetők támogatott játékokban – idővel Community Game Help feliratú tippeket is találni fogsz, ami azt jelzi, hogy a klip más játékosok felvételeiből készült. Az így látott tippek hasznosságát értékelheted is, ami lehetővé teszi a PS5 rendszer üzemeltetőinek, hogy informatív segédanyagokat állítsanak össze a többi játékosnak. A Community Game Help egy, az év második felében várható update csomaggal érkezik meg a PS5 konzolokra.

És ezt láttad már?

Gábor János

Korábbi cikkek

Zseniális módszert eszelt ki a CDPR a pedofilok ellen a Cyberpunkban

Bódi Dániel 2024.03.26. - Sokan valószínűleg agyérgörcsöt fognak kapni, de sajnos ki kell mondanom: a…

13 óra telt el azóta...

A Warzone legjobb SMG-je még AR-ként is megállja a helyét

2024.03.26. – A Call of Duty Create a Class rendszere az elmúlt években több szinten…

14 óra telt el azóta...

Az iOS 18 teljesen szabad kezet adhat az iPhone tulajdonosoknak

2024.03.26. –Az elmúlt hónapokban egyre több információ érkezett az Apple telefonok soron következő operációs rendszeréről. A…

14 óra telt el azóta...

Ezt tudja a Source 2: elkészült a Counter-Strike 2 eddigi legszebb pályája

2024.03.26. –A Counter-Strike 2 2023 márciusában mutatkozott be. Senkinek nem okozott meglepetést, hogy a Valve…

14 óra telt el azóta...

Lehet-e VÍRUSOS egy PlayStation, egy Xbox, vagy egy Nintendo?

Bódi Dániel 2024.03.26. - Rövid válasz: igen! De, csak azért, hogy jól összezavarjak mindenkit, inkább…

14 óra telt el azóta...

Hatalmasat bakizott az EVGA, több mint 22 TB adatot nyírt ki a táp

2024.03.26. –Annak ellenére, hogy az EVGA már 2022 óta nem gyárt(at) grafikus kártyákat, továbbra is képviseltetik…

14 óra telt el azóta...