Gaming

Zseniális módszert eszelt ki a CDPR a pedofilok ellen a Cyberpunkban


Bódi Dániel

2024.03.26. – Sokan valószínűleg agyérgörcsöt fognak kapni, de sajnos ki kell mondanom: a pedofilok is emberek. Ez egy tény. Ahogyan az is, hogy ezek az emberek is játszanak bizonyos játékokkal – többek között ezért is különösen fontos, hogy ne csak a gyermekünk közösségi médiás aktivitását, hanem a játékát is aktívan figyeljük és korlátozzuk, ha kell. A szülői felügyeleti eszközök például olyan hasznos funkciókat is tartalmaznak, mint például a játékbeli chat és a barátkérelmek korlátozása, így minimalizálva annak az esélyét, hogy ismeretlenek kommunikálhassanak a gyerekekkel.

Igen ám, csakhogy a pedofilok nemcsak online játékokkal játszanak, hanem például olyan nyílt világú egyjátékos címekkel is, mint például a Cyberpunk 2077, amiben több helyütt összefuthatunk gyerekekkel. Persze gondolnánk, hogy egy virtuális, valójában nem létező gyereket valójában nem lehet bántalmazni, de az EU-s és az országos gyermekvédelmi intézkedések és törvények komolyan veszik a kiskorúak – köztük is a gyermekkorúak – grafikus ábrázolásmódját. Többek között ezért sincsenek gyerek NPC-k a GTA-játékokban, valamint emiatt találkozhatunk szinte csak tinédzserekkel a Red Dead Redemption 2-ben. Ha pedig egy játékban mégis megjelennek gyerekek, őket általában semmilyen módon nem lehet bántani.

A CD Projekt RED játékai viszont minden téren autentikusak próbálnak lenni, így a The Witcher 3-ban és a Cyberpunkban is akadnak lófráló-szaladgáló-játszó, vagy csak sétálgató gyerekek – akiket természetesen nem lehet semmilyen formában abuzálni. A lengyel fejlesztők azonban még ennél is tovább mentek, és egy zseniális módot eszeltek ki arra az eshetőségre is, ha valaki a fotómódot kihasználva próbálna a virtuális gyerekek ruhája alá nézni.

Nemes egyszerűséggel a fotómódba lépve mindenhonnan eltűnnek a gyerekek.

Ennél hatékonyabb módszert el sem tudnánk képzelni. Ezt pedig papíron ki sem lehet játszani: a gyermekvédelem még Night City-ben is kifogástalanul működik! Sőt, amint a játékos autóba száll, a gyerekek szintén abban a pillanatban elhopponálnak az utcákról.

turns out kids disappear when you hit photo mode
byu/redvelveturinalcake incyberpunkgame

Ezt is olvasd el:

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

A Warzone legjobb SMG-je még AR-ként is megállja a helyét

2024.03.26. – A Call of Duty Create a Class rendszere az elmúlt években több szinten…

8 perc telt el azóta...

Az iOS 18 teljesen szabad kezet adhat az iPhone tulajdonosoknak

2024.03.26. –Az elmúlt hónapokban egyre több információ érkezett az Apple telefonok soron következő operációs rendszeréről. A…

23 perc telt el azóta...

Ezt tudja a Source 2: elkészült a Counter-Strike 2 eddigi legszebb pályája

2024.03.26. –A Counter-Strike 2 2023 márciusában mutatkozott be. Senkinek nem okozott meglepetést, hogy a Valve…

38 perc telt el azóta...

Lehet-e VÍRUSOS egy PlayStation, egy Xbox, vagy egy Nintendo?

Bódi Dániel 2024.03.26. - Rövid válasz: igen! De, csak azért, hogy jól összezavarjak mindenkit, inkább…

43 perc telt el azóta...

Hatalmasat bakizott az EVGA, több mint 22 TB adatot nyírt ki a táp

2024.03.26. –Annak ellenére, hogy az EVGA már 2022 óta nem gyárt(at) grafikus kártyákat, továbbra is képviseltetik…

53 perc telt el azóta...

Bemutatkozott az átalakult Rebirth Island, napokon belül jön Warzone-ba

2024.03.26. –2023 decemberében ismét új korszak köszöntött be a Warzone életébe. A fejlesztők ezúttal a Modern…

1 óra telt el azóta...