Hivatalosan bejelentették a PS5 Game Help kibővített funkcióját, amiben userek által generált videók lesznek a segítségedre.

Gábor János

2024.03.27. – A Community Game Help a jelenlegi Game Help-élményt egészíti ki a hasznos játéktippek könyvtárának bővítésével, olyan videókkal, amelyek „automatikusan generálódnak azon játékosok felvételeiből, akik ehhez hozzájárulnak” – írta le tömören az új funkciót a Sony Interactive Entertainment termékmenedzsment és platformélményért felelős vezető igazgatója. Sabrina Meditz blogbejegyzése alapján tehát bajlódnod sem kell azzal, hogy rögzítsd az egyes játékszakaszokat a későbbi megosztás érdekében, mivel csak hozzájárulnod kell, hogy a rendszer maga készíthet gameplay videót abból, amit csinálsz, hogy aztán elhelyezze a játékban, más gamereknek, akik nem boldogulnak az adott helyzetben.

Forrás: PlayStation

A Community Game Help egy meglévő lehetőség továbbfejlesztett változata, hiszen a PS5 eleve úgy jelent meg 2020-ban, hogy lehetővé tette tippek, walkthrough videók megtekintését, a játék elhagyása nélkül. Ez jelentős könnyítés volt ahhoz képest, hogy a játékban elakadt user felcsapja a kanapén mellette heverő mobilt, és a YouTube-ról lesi le a megoldást. Az érkező update még jobb megoldást kínál.

Mindenki megkapja az új PS5 funkciót

„A Community Game Help minden PS5-játékos számára elérhető lesz, PlayStation Plus-előfizetéssel vagy anélkül. A támogatott játékokban a PS5-játékosok hozzájárulhatnak a játékmenetük megosztásához, megnézhetik a játékostársak tippjeit vagy hozzáférhetnek a fejlesztők által készített Game Help tippekhez. A játékfejlesztők továbbra is létrehozhatják saját videóikat is” – magyarázza Meditz. „Ha már ismered a jelenlegi Game Helpet, a Community Game Help nagyrészt hasonló lesz. Ha kényes helyzetben találod magad, és segítségre van szükséged, nyomd meg a PS gombot a Vezérlőközpont megnyitásához, és keress egy akciókártyát ‘Hints inside’ ikonnal.”

A lényeg: a fejlesztők által generált tippek mellett – amelyek jelenleg is elérhetők támogatott játékokban – idővel Community Game Help feliratú tippeket is találni fogsz, ami azt jelzi, hogy a klip más játékosok felvételeiből készült. Az így látott tippek hasznosságát értékelheted is, ami lehetővé teszi a PS5 rendszer üzemeltetőinek, hogy informatív segédanyagokat állítsanak össze a többi játékosnak. A Community Game Help egy, az év második felében várható update csomaggal érkezik meg a PS5 konzolokra.

És ezt láttad már?

Lehet-e VÍRUSOS egy PlayStation, egy Xbox, vagy egy Nintendo?

×