A kezdeti kritikák ellenére a Boruto manga mostanában sok dicséretet kap, a rajongók szerint azonban van egy nagy probléma vele.

2024.03.27. – Aki szerette a Naruto sorozatot, bizonyára belenézett már annak folytatásába is, ami a Boruto címet viseli. A történet már régóta fut anime formájában is, szóval még azok számára is ismert lehet, akik nem annyira szeretik a japán képregényeket. A Boruto Masashi Kishimoto remekművének, a Narutónak a közvetlen folytatása, ami a következő generáció kalandjait követi nyomon. A mangát azonban nem a Naruto eredeti alkotója, hanem Ukyou Kodachi írta, a rajzokat pedig Mikio Ikemoto készítette. A projektet ettől függetlenül persze Kishimoto felügyeli, sőt a Two Blue Vortex esetében a manga történetének irányítását is átvette.

Kezdetben

Az igazság az, hogy a Boruto kezdetben csalódást okozott az olvasóknak, és igen komoly kritikákat kapott. Bár én csak az animét láttam, szerintem a Boruto története nem csak folytatja, de igazán ki is bontja a Naruto univerzumát, ami kellemes meglepetés volt. Még jobban értelmet nyer az egész. A kezdeti csalódás ellenére a manga idővel javult, és elnyerte a rajongók tetszését. Sokak szerint azonban van valami, amiben alul marad, és ez probléma.

A gond

Sok rajongó úgy gondolja, hogy a manga, különösen a harci jeleneteknél, elég silány és elkeserítő. Kétségtelen, hogy egy shounen fight manga esetében elengedhetetlen a harc, és a Boruto ebben is bővelkedik. A gond azonban az, hogy ha a harcjeleneteket nézzük, akkor a csaták jóval könnyedebbek, nem érezzük a karakterek erejét, kicsi a hatás, elnagyolt az egész. Ha összehasonlítjuk a Boruto és a Naruto harcjeleneteit, a különbség szembetűnővé válik. Egyesek szerint még a Naruto Gaiden harcai is jobban meg vannak rajzolva, mint a Boruto bármelyik harca.

A rajongók szerint a fő probléma, hogy a harcokban nem történik elég sérülés, még akkor sem, ha a karakterek hihetetlenül erősnek vannak beállítva. A harcok koreográfiája egy másik probléma, amit elnagyoltnak éreznek. A Redditen valaki például azt írta:

  • „Igazából csak leírások vannak arról, hogy mennyire erősek ezek a karakterek, miközben alig okoznak kárt másokban.”
  • „Azt hiszem, eléggé közismert tény, hogy a Ikemoto eléggé középszerű Kishihez képest” – írta egy másik rajongó.
  • „Kishi ábrázolása isteni. Ikemotoé rossz, de azért szeretem a rajzait. Észrevettétek, hogy minden Ikemoto harcban van egy ugyanolyan rúgás?”

Még egy példa, ami erősen spoileres

Naruto elveszti Obitót a Naruto mangában:

Naruto elveszti Kuramát a Boruto mangában:

Egy shounen manga esetében a harcjelenetek a történet nagyon fontos részét képezik. Még nem tudni, hogy a ezek javulnak-e a Boruto Part 2 9. fejezetében, ami 2024. április 18-án jelenik meg.

Ezt láttad már?

Mi ez a sok K-dráma a Netflixen? Segítünk választani – itt az 5 legjobb

×