A Sony szabadalma egy olyan holografikus kijelzőrendszer fejlesztéséről árulkodik, amit kifejezetten a PlayStation konzolokkal együtt lehetne használni.

2024.03.26. – Milyen jó lenne, ha a jövőben a PlayStation játékokat nem csak egy kiváló kijelzőn, de 3D-ben is láthatnánk. Kiválóan lehetne érzékelni, hogy az ellenfelek milyen messze vannak, hogyan tudjuk megközelíteni vagy távolról elintézni őket. A 3D-s, illetve a holografikus rendszerek régóta foglalkoztatják a fejlesztőket, ami ugyanúgy valóság lehet egyszer, mint sok dolog, amit korábban csak filmekben láttunk. Egy korábbi Sony szabadalom szerint egy olyan holografikus kijelző érkezhet, amit kifejezetten a Playstation konzollal lehetne használni.

Az biztos, hogy az ilyen fejlesztések nem állnak messze a Sony-tól, ami szeretne több mindent is elérni az AR/VR technológiában is. Bár az is igaz, hogy elvileg a PSVR2 nem fogy olyan, lehet a gyártása is leáll. Egy szabadalmat beadni azonban nem tart semmiből, szóval a Sony háza tájáról záporoznak is bőven. Mondanom sem kell, egyáltalán nem biztos, hogy ezek közül bármi is megvalósul.

Holografikus kijelző PlayStation-höz

Az említett szabadalom szerint a Sony egy olyan holografikus interfészen dolgozik, amivel a PlayStation játékosok 3D-s játékélményt kapnak, valamint egy olyan rendszert, amivel interakcióba lehet lépni játékkarakterekkel, avatárokkal. A kijelzővel és abban látható objektumokkal érintéssel, mozdulatokkal is interakcióba lehetne lépni. Szóval lenne egy 3D-s kijelző, amin megjelenne egy avatar, ami képes reagálni az arcunkra, mozgásunkra. A létrehozott karakter képes lenne értesíteni minket mondjuk a játékfrissítésekről, az időjárásról, vagy a bejövő hívásokról. Szóval egy kis 3D-s asszisztenst kaphatnánk. Bár ez elég jól hangzik, tényleg nem biztos, hogy megvalósul.

Ha minden igaz, a kis képernyő képes valóban 3D-s elemeket jelenítene meg, amihez beszélhetünk, mutogathatunk neki, stb. Persze arra is jó lenne, hogy játék közben használjuk, így headset nélkül élhetnénk át a 3D-s élményt. A Sony egyébként az elmúlt években többször mutatott be hasonló terveket, amiknek persze nem a játélélmény a célja, de az elv hasonló. Tavaly például egy ilyet lepleztek le:

 

Ahogy mondtuk, sajnos a szabadalom önmagában nem jelenti azt, hogy a kijelző meg is valósul. Bár őszintén szólva, elég király lenne!

 

Ezt láttad már?

13 fantasztikus játék, amiért a mai napig megéri PS3-at venni

 

×