Nagy gondjai akadhattak a Sony-nak a PS VR 2-vel. Az eladások nem alakulnak úgy, ahogy azt elsőre a japán cég megjósolta, leállhatnak a gyártással is.

2024.03.18. – A Sony egy csomó PS VR 2 játékot jelentett be az év elején, a lehetséges PC-funkciókkal együtt. Röviddel ezután több mint 900 dolgozót bocsátott el a fejlesztői csapatból, ezzel teljesen kizsigerelve a PlayStation londoni stúdióját, ami egyébként a VR-játékokra összpontosított. A Bloomberg jelentése szerint nem fogynak jól a PS VR 2-k, a Sony jelenleg egy halom eladatlan kütyün csücsül..

A VR fejhallgató gyenge eladásai pedig arra ösztönözhetik a Sony-t, hogy – legalább egy ideig –  felfüggessze a PS VR 2 gyártását. Nem valószínű, hogy ez változni fog mindaddig, amíg a Sony ki nem találja, hogyan adhatja el őket, amit meredek leárazásokkal kell majd valószínűleg megtennie. Az esetleges PC-kompatibilitás segíthet enyhíteni a helyzeten, feltéve, hogy a Sony lehetővé teszi, hogy az emberek teljes értékű VR-headsetként használják, és nem olyan „streaming eszközként”, mint a PlayStation Portalt.

Az eladások felturbózása nem lesz elég

PS

A nagy kiárusítás és árzuhanás ugyan megdobhatja az eladásokat, azonban mindez továbbra sem foglalkozik a PS VR 2 játékok hiányának alapvető problémájával. A Horizon: Call of the Mountain és a Resident Evil Village kivételével nagyon kevés AAA játék található a platformon. Ez, az 500 dolláros – itthon körülbelül 250 ezer forintos –  árcédulával együtt, nem teszi vonzóvá az olyan alternatívákhoz képest, mint a Meta Quest 3, ami nemcsak önálló eszközként működik, de még a platformok közötti játékok szélesebb választékával is rendelkezik.

A Sony a PlayStation VR 2-t körülbelül 6 éven keresztül fejlesztette a PlayStation 5-tel párhuzamosan, hiszen az volt a cél, hogy utóbbi hardveresen jó minőségben tudja kiszolgálni a virtuális valóságba vágyókat. S míg maga a PS5 már 2020-ban napvilágot látott, a PS VR 2-t csak 2022-ben, a Consumer Electronics Show-n mutatták be. A megjelenése pedig 2023 elején történt meg, vagyis kijelenthető, hogy alig egy éves a masina, a Sony pedig már nehezen találja a módját az értékesítésének. A Sony előzetesen úgy nyilatkozott a PS VR 2-ről, hogy a rajongók már „nagyon várják”, nos nem tudni mi történt ezzel a hatalmas, előre lemért érdekélődéssel, de úgy fest az évek során rendesen elillant.

Ezt olvastad már?

65.000 helyett 3600 forintért adják a két remek játéksorozat összes részét

×