Furcsa hiba jelent meg azok körében, akik a PlayStation Plus streaming szolgáltatásával játszottak a napokban. Olyan mintha két játék futna egyszerre.

2024.03.25.– Megmondom őszintén, nekem nagyon tetszik a PlayStation Plus streaming része, amikor ugye nem is kell letölteni egy játékot, hanem az interneten keresztül azonnal játszhatok vele. Persze mind tudjuk, hogy ennek a rendszernek vannak hiányosságai, azonban nemrég egy igen szokatlan hiba bukkant fel, amitől szinte játszhatatlan lett az egész. A hiba egyaránt érinti a PS4 és PS5 felhasználókat is, akiknél olyan a stream, mintha két játék futna egyszerre a távoli konzolon. Aki esetleg nem tudná, a PlayStation Plus előfizetéssel elérhetünk olyan játékokat is, amiket letöltés nélkül, streamelve játszhatunk, néha némi minőségromlás és beviteli késleltetés árán. Tapasztalataim szerint egyébként a rendszer eléggé stabil, bár egy hiba most igen megnehezíti a játékosok dolgát.

Egyszerre két játék?

Nemrég egy PlayStation Plus játékos a Redditen osztotta meg, hogy miután elkezdett játszani a Star Wars The Force Unleashed 2-vel, egy ponton egy teljesen más játék villódzó főmenüjét látta maga előtt. Ez nem volt más, mint a Sly Cooper: Thieves in Time, ami eredetileg 2013-ban jelent meg PS3-ra. A videó alapján is látható, hogy így nem igazán lehet a játékra koncentrálni. Bár a hibát egy újraindítás természetesen megoldotta, a jelenség nagyon felkeltette a közösség érdeklődését.

Help I just wanted to play the force unleashed II on PlayStation plus =(
byu/TheLeftBoy inplaystation

Voltak olyan játékosok, akik azonnal elkezdtek aggódni amiatt, hogy a villódzás probléma lehet a fényérzékeny, epilepsziára hajlamos játékosok számára. Mások elég viccesnek találták a jelenséget, és azzal poénkodtak, hogy a Sony így küld tudatalatti üzenetet mindenkinek, hogy játsszon a Sly Cooperrel. A legfontosabb kommentek persze azok, amik szerint a hiba nem egyedi, és más is találkozott vele.

Egyikük azt állítja, hogy a régi, klasszikus God of Warral (tehát nem a reboot) játszott PS5-ön, és szintén ez a hiba jelent meg. Ez olyan súlyos volt, hogy végül semmivel nem tudott streamelve játszani, kénytelen volt a Sony supporthoz fordulni. Bár a játékstreaming sokat fejlődött az elmúlt években, jól látható, hogy az ilyen hibák egyelőre még benne vannak a pakliban.

Ezt láttad már?

Rá vagy kattanva, kezedhez nőtt a mobil? – Ezekkel jöhetsz le róla

×