Egy erős földrengés alkalmával valaki úgy dönt, hogy kimenti a PS5 konzolt a házból, miközben az éjszaka közepén menekült otthonról.


Németh Dávid

2023.09.11. – Igen érdekes kép lett hírhedt az interneten, ami bizonyítja, hogy egyes gamerek számára mennyire fontos a játék vagy a PS5. Nemrég igen szomorú hírek érkeztek Marokkóból. Az országot 2023 szeptemberében egy igen erős, 7-es erősségű földrengés rázta meg. A hírek szerint a rengéseknek már több mint 2000 halálos áldozata volt. Miközben emberek ezrei hagyták el otthonaikat és gyűltek össze az utcán, volt valaki, aki mást tartott fontosnak, mint gondolnánk.

Egy férfi kimentette a PS5 konzolt.

Természetesen sokan gondolják úgy, hogy egy ilyen nehéz helyzetben egy konzol az utolsó, amit mentenénk, hiszen az emberi élet fontosabb. Így talán érthető, hogy a következő kép miért lett annyira elterjedt az interneten.

Földrengés

A marokkói Magas-Atlasz hegységet szeptember 8-án, pénteken késő este földrengés rázta meg, ami miatt emberek ezrei menekültek ki otthonaikból és gyűltek össze az utcákon. Miközben az emberek segítségre vártak, a földrengés elérte a 6,8-as erősséget, ami hatalmas pusztítást és emberéleteket követelt. A káosz közepette egy marokkói férfi úgy döntött, hogy elhagyja otthonát PS5 konzoljával. Egy X bejegyzésben látható, amint két kézzel tartja a konzolt.

Amint látható, a férfi egy szál rövidnadrágon kívül semmi mást nem visel, kezében viszont ott a PlayStation 5. A képre persze szép számmal érkeztek a kommentek is. Sokan megjegyzik, hogy valóban lehet a PS5 egy komoly érték, amit menteni kell földrengés esetén, hiszen elég busás ára van.

Természeti katasztrófák idején természetes, hogy az emberek gyakran próbálják menteni életük mellett a fontos értékeket is. Míg más emberek talán a fontos tárgyaikat, ékszereiket vagy más holmit mentenek, ez a marokkói férfi azzal mutatta meg, mennyire szereti a játékokat, hogy minden más helyett a PS5-öt mentette ki.

Néhányan megjegyezték, hogy elkövetett egy hibát. Elfelejtette kimenteni a PS5 kontrollert, ám azt hiszem, azt könnyen pótolni lehet. Sőt, őszintén szólva még a PS5-öt is pótolni lehet. Egyetlen dolgot nem lehet, az emberéletet.

A marokkói földrengés az ország történetének egyik legnagyobb természeti katasztrófája, a mentési és segélyezési munkálatok folyamatban vannak. Számos ország ajánlott fel segélyt és támogatást, hogy a marokkóiak talpra állhassanak.

Ezt is olvasd el:

Így néztek ki valójában? Történelmi személyekről készít portrét egy művész

×